Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" komandā Luka Dončičs jau otro gadu pēc kārtas iekļauts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā simboliskajā izlasē, informē līga.

Vienīgais spēlētājs, kura vārds bija redzams katrā no 100 biļetenēm, bija Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks". Viņš pirmajā simboliskajā izlasē iekļauts jau trešo gadu pēc kārtas. Otrs visvairāk balsis (99) ieguvušais basketbolists bija Denveras "Nuggets" līderis Nikola Jokičs, taču Dončičs tika pieminēts 55 biļetenēs.

Dončičs ir pirmais basketbolists kopš 90.gadiem, kuram savās pirmajās trīs sezonās divreiz ir izdevies iekļūt pirmajā simboliskajā izlasē. Šāds sasniegums viņam arī ļāvis izpildīt vienu no saviem debitanta līguma punktiem, kā rezultātā slovēnis ir tiesīgs parakstīt līgumu par vairāk nekā 200 miljoniem ASV dolāru.

Pagājušā gadsimta beigās divreiz savā karjeras sākumā pirmajā simboliskajā izlasē tika iebalsots arī leģendārais Tims Dankans.

Tāpat kopā ar trim augstāk minētajiem basketbolistiem pirmajā izlasē iekļauti arī Stefens Karijs (Goldensteitas "Warriors") un Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers").

Otrajā simboliskajā izlasē iebalsoti Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), Kriss Pols (Fīniksas "Suns"), Džūliuss Rendls (Ņujorkas "Knicks") un Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers").

Tikmēr trešajā izlasē iekļauti Kairijs Ērvings (Bruklinas "Nets"), Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards"), Džimijs Batlers (Maiami "Heat"), Pols Džordžs ("Clippers") un Rūdijs Gobērs (Jūtas "Jazz").

Rendls un Bīls iepriekš vēl ne reizi nebija iekļauti līgas simboliskajās izlasēs, savukārt Džeimss šajos sarakstos atrodams jau 17.reizi. Pols simboliskajā izlasē iekļauts desmito reizi.

Simboliskās izlases izraudzījās 100 mediju pārstāvji no visas pasaules.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!