Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" sastāvā Luka Dončičs kritiski izteicies par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play in" turnīru, kurā noskaidrojas visi izslēgšanas spēļu dalībnieki.

"Nesaprotu ideju "play in" turnīram. Mēs spēlējam 72 spēles, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Ja mēs zaudējam divas spēles pēc kārtas, varam neiekļūt izslēgšanas spēlēs. Es nesaprotu tā jēgu," teica Dončičs.

"Mēs šobrīd cenšamies izcīnīt sesto vietu Rietumu konferencē. Tas ir mūsu mērķis. Varbūt pat augstāk par sesto vietu," viņš turpināja.

NBA "play in" turnīru ieviesa pagājušajā sezonā, kad saīsinātajā sezonā vajadzēja noskaidrot izslēgšanas spēļu dalībniekus. Tajās piedalījās komandas, kas pārāk tālu neatpalika no izslēgšanas spēļu zonas, un tās ieguva iespēju pagarināt savu sezonu.

Šajā sezonā formāts ir nedaudz mainījies. Pēc regulārā čempionāta konferenču septīto un astoto vietu ieguvējas "play in" turnīrā aizvadīs savstarpējo spēli, un uzvarētājs garantēs septīto pozīciju. Savukārt šī mača zaudētājs cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs ar regulārā čempionāta devītās un desmitās vietas ieguvēju dueļa uzvarētāju. Šī dueļa uzvarētājs iegūs pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Šobrīd "Mavericks" Rietumu konferencē ierindojas septītajā vietā, bet nākamajās pozīcijās ierindojas Memfisas "Grizzlies", Sanantonio "Spurs" un Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!