Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" debitants Luka Dončičs kļuvis par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš pirms 20 gadu sasniegšanas regulārā čempionāta mačā izcēlies ar "triple-double", gūstot 30 punktus.

Vēl 19 gadus vecais Dončičs guva 35 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, taču ar to nepietika "Mavericks" uzvarai. Dalasas komanda ar 120:123 piekāpās Toronto "Raptors".

Līdz šim jaunākais spēlētājs, kurš sasniedzis "triple-double" ar 30 gūtiem punktiem bija Lebrons Džeimss, kuram to izdevās paveikt 20 gadu un 100 dienu vecumā. Savukārt Dončičs 28. februārī svinēs savu 20. dzimšanas dienu.

"Man svarīgas ir uzvaras. "Triple-double" ir īpašs sasniegums, bet tas būtu patīkamās, ja būtu uzvarējuši spēli," pēc cīņas Dončiča teiktais citēts ESPN.

Dončičam šī bija otrā spēle NBA karjerā, kurā viņš trīs statistikas rādītājos izcēlies ar divciparu skaitļiem. Pirmo reizi "triple-double" viņš sasniedza 21. janvārī pret Milvoki "Bucks", gūstot 18 punktus, izcīnot 11 atlēkušas bumbas un izdarot 10 rezultatīvas piespēles. Slovēnis šajā sezonā vidēji gūst 20,2 punktus, izcīna 6,8 atlēkušās bumbas un izdara 5,3 rezultatīvas piespēles.

"Raptors" komandā aizvadītajā mačā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Kavai Lenards, kurš izcīnīja ar 10 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!