Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs pēc septiņu spēļu izlaišanas savainojuma dēļ varētu atgriezties jau nākamajā mačā trešdien, savukārt komandai pievienosies uzbrucējs Maikls Kids-Gilkrists.

Dončičs nevarēja spēlēt potītes savainojuma dēļ, bet pēdējās dienās viņš aizvadījis treniņus ar komandu, un slovēnis nav izjutis nekādas sāpes. Viņš trešdien varētu atgriezties laukumā mačā pret Sakramento "Kings".

"Viņš progresē, viņš pagājušās nedēļas laikā turpināja palielināt slodzi," skaidroja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš norādīja, ka Dončičs piedalījās treniņspēlēs svētdien un pirmdien. "Pastāv cerība, ka viņš spēlēs trešdien. Viss atkarīgs no tā, kā viņš jutīsies. Kopumā viss izskatās ļoti labi."

Dončičam gaidāmajā nedēļas nogalē būs jāpiedalās NBA Zvaigžņu spēlē, kurā viņš iebalsots pamatsastāvā. Bez Dončiča "Mavericks" izcīnījusi trīs uzvaras septiņās spēlēs.

Dončičs šajā sezonā laukumā devies 43 spēlēs, kurās vidēji guvis 28,8 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas un veicis 8,7 rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" nolēmusi veikt izmaiņas komandas sastāvā. Dalasas vienībai pievienosies uzbrucējs Maikls Kids-Gilkrists, kuru iepriekš no sava sastāva atskaitīja Šarlotas "Hornets". Kida-Gilkrista atskaitīšana gan nozīmē, ka "Mavericks" vienībai bija jāatlaiž Raiens Brekhofs.

Kids-Gilkrists šajā sezonā nospēlējis tikai 12 spēles. 2012. gada NBA draftā ar otro numuru izraudzītais spēka uzbrucējs savā karjerā vidēji gūst 8,6 punktus un izcīna 5,5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!