Foto: F64

"Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) nolikumā noteiktajā termiņā pieteikumus 2021./2022. gada čempionātam atsūtījušas 14 komandas, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Startam A grupā pieteiktas piecas komandas: "TTT Rīga", SBK "Liepāja", BJBS "Rīga/Juniores", RSU un "Daugavpils Universitāte".

Startam B grupā pieteiktas deviņas komandas: BK "Kandava", BK "Saldus/Sporta skola", BJBS "Rīga/Juniores-2", Jūrmala, "Dimantu akadēmija", "TTT/RBJSS Rīdzene", BJBS "Rīga/Jugla", "Valmiera Glass"/ViA un Latvijas U-16 izlase.

Douglas Latvijas Sieviešu basketbola līgas direktore Līga Goldmane: "No iepriekšējās sezonas dalībniecēm turnīram nav pieteikusies "Latvijas Universitāte", kuras vietā A grupā spēlēs "Daugavpils Universitāte". Pievienojušās "Valmiera Glass"/ViA, TTT/"RBJSS Rīdzene" un BJBS "Rīga"/"Jugla". Komandas un izspēles sistēmu LBS valde apstiprinās septembra sākumā. Neizslēdzu iespēju, ka līdz tam B grupai pievienosies arī vēl kāda no iepriekšējo čempionātu dalībniecēm.

Jau ceturto gadu Latvijas labākās komandas (A grupa) sezonas pamatturnīru izspēlēs "Douglas" Baltijas Basketbola līgas turnīrā, kam pieteikušās arī piecas komandas no Lietuvas un četras – no Igaunijas. Neklātienes sanāksmē ar Lietuvas un Igaunijas Basketbola federāciju pārstāvjiem apspriedām trīs izspēles variantus – divu apļu turnīrs, aplis un pēc tam dalīšanās divās grupās, kā arī komandu sadalīšana pēc spēka divās grupās jau sezonas sākumā. Gala lēmums tiks pieņemts pēc visu komandu aptaujas.

Protams, turnīra norise būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas un trīs valstu valdību lēmumiem.

B grupas turnīrā piedalīsies tikai Latvijas komandas, cīnoties par ceļazīmēm uz Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!