ULEB Eirolīgā basketbolā ceturtdien dramatisku zaudējumu piedzīvoja Kauņas "Žalgiris", kas A grupas mačā savā laukumā ar 68:71 piekāpās Telavivas "Maccabi".

"Maccabi" tā bija sestā uzvara septiņās spēlēs un Telavivas komanda sev nodrošināja vietu otrajā posmā. Tikmēr "Žalgiris" piedzīvoja trešo zaudējumu, bet saglabāja otro vietu šajā grupā.


Spēlē cīņa gāja "kā pa viļņiem" – ik pa laikam kādai komandai padevās izrāviens. Tomēr nostabilizēt savu pārsvaru nevienai komandai neizdevās un viss izšķīrās mača izskaņā. Vēl pusotru minūti pirms mača beigām "Žalgiris" bija vadībā ar 66:61, taču "Maccabi" pietuvojās līdz 66:65. Tad "Maccabi" smagsvars Sofoklis Šortsanitis pārtvēra Manta Kalnieša piespēli un pats uzbrukumā vēl guva divus punktus, atgūstot "Maccabi" vadību.

Martins Počus nākamajā uzbrukumā panāca "Žalgiris" labā 68:67 un lika Kauņas arēnas līdzjutējiem sarīkot nenormālu troksni. Tomēr Kauņas fanu prieki bija īsi – "Maccabi" labi izspēlēja uzbrukumu un Čaks Eidsons realizēja trīspunktu metienu, kas bija tikai trešais precīzais tālmetiens viesu komandai mačā. "Žalgiris" uzbrukumā nesapratās Toms Delininkaitis un Mirza Begičs, atdodot bumbu pretiniekiem. Kauņas basketbolisti uzreiz pārkāpa noteikumus, Deivids Blū realizēja tikai pirmo no diviem soda metieniem, taču trīs sekundes pirms beigām pats pārtvēra bumbu, un "Maccabi" svinēja uzvaru.

Uzvarētājiem Šortsanitis guva 22 punktus, bet 20 punktus guva Dorons Perkinss. "Žalgiris" rindās četri basketbolisti guva pa desmit punktiem – Počus, Kalnietis, Delininkaitis un Begičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!