Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kevins Durants no Bruklinas "Nets" aizmainīts uz Fīniksas "Suns", ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

"Nets" par 34 gadus vecā Duranta aizmainīšanu uz "Suns" saņēmusi Mikalu Bridžesu, Kemu Džonsonu un Džeju Krauderu, kā arī četras pirmās kārtas izvēles nākamajos NBA draftos un iespēju samainīties izvēlēm 2028. gada draftā. Bruklina šķīrusies arī no uzbrucēja Tidžeja Vorena.

Līdz ar to dažu dienu laikā "Nets" atvadījusies no abām savām superzvagznēm - pagājušajā nedēļā uz Dalasas "Mavericks" pie Dāvja Bertāna pārcēlās saspēles vadītājs Kairijs Ērvings.

Par Duranta pārcelšanos uz "Suns" tika mēļots jau vasarā, taču puses nespēja panākt vienošanos. Šobrīd gan viņš ir iedzīvojies ceļgala savainojumā, kas liks izlaist šomēnes gaidāmo NBA Visu zvaigžņu spēli.

Durants šosezon 39 spēlēs vidēji mačā guvis 29,7 punktus, izcīnījis 6,7 bumbas zem groziem un 5,3 reizes rezultatīvi piespēlējis. Tikmēr "Suns", kurā jau ir superzvaigžņu Krisa Pola un Devina Bukera duets, ar 30 uzvarām 56 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā. Duranta iemainīšana ir pieteikums cīņai par NBA čempiontitulu.

Savulaik kopā ar Goldensteitas "Warriors" komandu Durants par NBA čempionu kļuva 2017. un 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!