Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kevins Durants piekritis saņemt mazāku algu Goldensteitas "Warriors" komandā, lai kluba vadība varētu piedāvāt citiem spēlētājiem pievilcīgākus līgumus, vēsta "nytimes.com".

2017. gada NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Durants aizvadītajā sezonā saņēma 26,5 miljonus dolāru lielu algu, bet tagad viņš esot piekritis divu gadu līgumam, kuru laikā viņš saņems 50 miljonus, tātad 25 miljonus sezonā. "Warriors" vienība viņam varēja piedāvāt pat 34,5 miljonu dolāru lielu līgumu.

Durants pieņēmis mazāku algu, lai komanda varētu piedāvāt labākus līguma nosacījumus Andrē Igudalam un Šonam Livingstonam, ar kuriem viņš izcīnīja NBA čempionu titulu.

Aizvadītajā sezonā Durants vidēji spēlē guva 25,1 punktu, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,8 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēlēs viņa kontā 28,5 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas un 4,3 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka cits "Warriors" spēlētājs Stefans Karijs vienojies ar komandu par 201 miljona lielu algu nākamo piecu sezonu laikā. Tas ir iespaidīgākais līgums NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!