Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" vienojusies par sadarbību ar Kevinu Durantu, vēsta ASV mediji.

Darījumi nedrīkst tikt oficiāli noslēgti līdz pat 7. jūlijam, tomēr no piektdienas pusnakts komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās.

ESPN vēsta, ka Durants ar "Warriors" noslēgs līgumu uz divām sezonām par 54,3 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 48,5 miljoniem eiro).

Šīs vasaras brīvo aģentu tirgū Durants līdz šim bija "gardākais kumoss". Pēdējo trīs dienu laikā basketbolists esot ticies ar vēl piecām komandām - Oklahomasitijas "Thunder", Sanantonio "Spurs", Bostonas "Celtics", Maiami "Heat" un Losandželosas "Clippers".

Pašlaik 27 gadus vecais Durants visas deviņas savas karjeras sezonas pavadīja "Thunder" komandā. 2014.gadā viņš tika atzīts par NBA regulārās sezonas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Durants aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 72 mačos vidēji spēlē guva 28,2 punktus, izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas un veica 5,0 rezultatīvas piespēles.

"Warriors" pagājušajā sezonā sasniedza NBA finālu, kur sērijā bija 3-1 vadībā, taču beigās ar 3-4 zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, kas pēc nebijušas atspēlēšanās pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par čempioni.

Aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā "Warriors" laboja līgas rekordu, izcīnot 73 uzvaras 82 mačos.

Savukārt pērn "Warriors" finālā sērijā ar 4-2 pieveica "Cavaliers" un kļuva par NBA čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!