Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spilgtākajām zvaigznēm Kevins Durants pieprasījis maiņu no Bruklinas "Nets" komandas, vēsta ESPN, atsaucoties uz spēlētāja biznesa menedžeri Riku Kleimanu.

Ap "Nets" komandu šajā starpsezonā ir daudz neskaidrību. Iepriekš nebija skaidri Kairija Ērvinga nodomi, tomēr viņš izmantoja savā līgumā iekļauto spēlētāja iespēju un neatteicās no 36 miljonu lielas algas.

Savukārt Durants vairākas nedēļas neesot sazinājies ar "Nets" vadību, bet tagad viņš esot pieprasījis maiņu uz citu komandu. Pats basketbolists pat esot vērsies pie kluba prezidenta, bet ar kluba ģenerālmenedžeri sazinās basketbolista pārstāvis.

Durentam vēl spēkā līgums vēl uz četrām sezonām, un nākamajā sezonā viņa alga būs 44,1 miljons ASV dolāru.

Tiek ziņots, ka Durants gribētu nonākt Fīniksas "Suns" un Maiami "Heat" vienībās, ziņo ESPN.

Durents aizvadītajā sezonā 55 mačos vidēji guva 29,9 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 6,4 rezultatīvas piespēles. Ja Durants nonāks citā komandā, tad spēlētājs pēc tik rezultatīvas sezonas nebūs bijis aizmainīts kopš 1982. gada, kad Mozuss Melouns no Hjūstonas "Rockets" pārcēlās uz Filadelfijas "76ers".

Aizvadītajā sezonā "Nets" izcīnīja 44 uzvaras regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēlēs tā ar 0-4 kapitulēja Bostonas "Celtics", kas vēlāk spēlēja finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!