Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas duelī Fīniksas "Suns" savā laukumā ar rezultātu 129:124 pārspēja Denveras "Nuggets" vienību un sērijā līdz četrām uzvarām panāca rezultātu 2-2.

"Suns" komandas uzvaru sekmēja Kevins Durents un Devins Bukers, kuri guva pa 36 punktiem. Vēl "Suns" komandā vairāk par 10 punktiem guva tikai Lendrijs Šemets, kurš izcēlās ar 19 punktiem. Fīniksas vienībai šajā mačā cirkšņa traumas dēļ palīdzēt nevarēja pamatsastāva saspēles vadītājs Kriss Pols.

Savukārt "Nuggets" rindās Nikola Jokičs guva 53 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet Džamāls Marejs pievienoja 28 punktus.

Pēc cīņas punkts punktā spēles vidusdaļā "Suns" trešās ceturtdaļas izskaņā pārņēma vadību ar nelielu punktu pārsvaru. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki bija vadībā ar 116:106, tomēr 66 sekundes pirms pamatlaika beigām Denverai izdevās pietuvoties līdz trīs punktu deficītam. "Suns" galotnē nospēlēja veiksmīgi un nosargāja uzvaru.

Dramatiskā cīņā uzvaru svētdien guva Filadelfijas "76ers", kas pagarinājumā ar 116:115 savā laukumā pieveica Bostonas "Celtics". Arī šajā sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Izšķirošajos brīžos teicami spēlēja Džeimss Hārdens. Vispirms viņš ar divpunktu metienu 16 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca spēles pagarinājumu, savukārt pagarinājumā, kad vēl bija atlikušās 18 sekundes, viņš trāpīja tālmetienu, kas deva "76ers" vadību. Šis metiens vēlāk izrādījās uzvaru nesošais.

Hārdens visā mačā izcēlās ar 42 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām, savukārt Džoels Embīds guva 34 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. "Celtics" sastāvā 24 punktus guva Džeisons Teitums, 23 punkti Džeilena Brauna kontā, bet Markuss Smarts pievienoja 21 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!