Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas "Cavaliers" zvaigznes Lebrona Džeimsa uz mūžu noslēgtais reklāmas līgums ar sporta apģērbu ražotāju "Nike" varētu būt lielāks par miljardu ASV dolāru, basketbolista biznesa menedžeris atklājis intervijā "GQ" žurnālam.

Džeimss ar "Nike" noslēdza mūža līgumu pērn decembrī. Tika vēstīts, ka tas ir visu laiku iespaidīgākais individuālais līgums ASV bāzētās kompānijas vēsturē.

Basketbolista menedžerim Maverikam Kārteram intervijā tika vaicāts par repera Kanjes Vesta apgalvojumu, ka Džeimsa līgums ar "Nike" ir miljarda dolāru apmērā. Kārters pasmaidīja un parādīja ar pirkstu uz debesīm.

"Tas ir fantastisks kontrakts. "Nike" par to jūtas lieliski. Tas ir pats svarīgākais. Tas ir lielākais līgums kompānijas vēsturē. Viņi cer, ka Lebrons nopelnīs vēl vairāk. Protams, tāpat ceram arī mēs," intervijā pastāstīja Kārters.

Pašlaik 30 gadus vecais Džeimss ar "Nike" ir saistīts jau kopš vidusskolas laikiem. NBA spēlētāja karjeras sākumā basketbolists ar kompāniju noslēdza septiņu gadu līgumu par 93 miljoniem dolāru. 2010. gadā sadarbība tika pagarināta, bet pērn decembrī uz mūžu noslēgtā vienošanās stāsies spēkā, kad Džeimss paziņos par savas karjeras beigām.

Kā zināms, "Cavaliers" ar Džeimsu priekšgalā sasniegusi NBA izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālu, kur sērijā līdz četrām uzvarām Klīvlendas komanda ir 1-0 vadībā pret Toronto "Raptors".

Izslēgšanas spēļu turnīrā Džeimss šosezon deviņos mačos vidēji guvis 23,6 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas un veicis 6,9 rezultatīvas piespēles.

Džeimss savas karjeras laikā četras reizes atzīts par NBA regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju. 2012. un 2013. gadā viņš kļuva par NBA čempionu Maiami "Heat" komandas sastāvā, abas reizes iegūstot finālsērijas labākā spēlētāja balvu.

2014. gadā Džeimss atgriezās "Cavaliers" komandā, kurā viņš sāka savu spožo NBA spēlētāja karjeru. Pērn Klīvlendas vienības sasniedza finālu, kurā piekāpās Goldensteitas "Warriors" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!