Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju svētdien oficiāli nosaukts čempionvienību Maiami "Heat" pārstāvošais Lebrons Džeimss.

Līdz ar to Džeimss kļuvis tikai par piekto spēlētāju aiz Maikla Džordana, Vilta Čemberleina, Karīma Abdula-Džabara un Bila Rasela, kurš balvu saņēmis vismaz četras reizes karjerā. 28 gadu vecumā Džeimss kļuvis par jaunāko spēlētāju, kurš saņēmis ceturto balvu.

Līgas vērtīgāko spēlētāju nosaka 121 žurnālistu balsojumā un 120 no viņiem pirmo vietu atdeva tieši Džeimsam.

Otrais balsojumā palika Kevins Durants no Oklahomasitijas "Thunder" komandas, kuram sekoja Karmelo Entonijs (Ņujorkas "Knicks"), Kriss Pols (Losandželosas "Clippers") un Kobe Braients (Losandželosas "Lakers").

Pagājušajā sezonā Džeimss "Heat" komandas sastāvā tika pie sava pirmā līgas čempiontitula, bet šosezon vienība jau sasniegusi izslēgšanas spēļu otro kārtu, kurā sacentīsies ar Čikāgas "Bulls".

76 regulārās sezonas spēlēs Džeimss vidēji mačā guva 26,8 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas un izpildīja 7,3 rezultatīvas piespēles. Viņš vidēji karjerā realizēja 56,5% izpildīto divpunktu metienu un 40,6% tālmetienu.

Tāpat Džeimss kļuva par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš vienas sezonas laikā piecas reizes pēc kārtas saņēmis mēneša labākā spēlētāja balvu.

Sezonā "Heat" komanda uzvarēja 66 no 82 regulārā čempionāta spēlēm, kā arī sasniedza 27 uzvaru sēriju, kas bija visu laiku otrā garākā līgas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!