Foto: AP/Scanpix/LETA

Lebronam Džeimsam gūstot vēl vienu uzvaras grozu, Klīvlendas "Cavaliers" sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences pusfināla trešajā spēlē savā laukumā ar 105:103 (24:19, 31:21, 24:25, 26:38) pieveica Toronto "Raptors".

Līdz ar to "Cavaliers" sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījusies vadībā jau ar 3-0.

Rezultātam esot neizšķirtam 103:103, pamatlaika pēdējās sekundēs Džeimss, saņēmis bumbu savā laukuma pusē, devās uz pretinieku grozu un caurgājienā izpildīja planējošu metienu, kas, atsities pret vairogu, ielidoja grozā.

"Es dzīvoju šādu brīžu dēļ, man jāspēj palīdzēt savai komandai tikt pie uzvarām. Šajā epizodē bija svarīgi tikt pie brīva metiena, bet beigās spēju veikt planējošu metienu, kas atsitās pret vairogu," priecīgs pēc spēles bija Džeimss.

Džeimss šo maču noslēdza ar 38 punktiem, kamēr Kevins Lavs pievienoja 21 punktu un 16 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Raptors" rindās Kails Laurijs atzīmējās ar 27 punktiem, kamēr cits Toronto kluba līderis Demars Derozens aizvadīja ļoti vāju spēli, iemetot vien astoņus punktus, bet cīņas beigas viņš jau pavadīja uz rezervistu soliņa.

Otrā Austrumu konferences pusfināla duelī pie trešās uzvaras tikusi arī Bostonas "Celtics", kas viesos ar 101:98 (19:20, 29:31, 21:17, 20:21, 12:9) pagarinājumā pārspēja Filadelfijas "76ers", arī sērijā panākot 3-0.

Uzvarētāju rindās Džeisons Teitums iemeta 24 punktus, kamēr Terijs Rozjērs pievienoja 18 punktus.

Tikmēr Filadelfijas vienību no zaudējuma neglāba Žoela Embīda 22 punkti un 19 atlēkušās bumbas, kamēr 18 punktus guva Džonatans Rediks.

"76ers" šajā spēlē izglābās no zaudējuma pamatlaikā, jo vienu sekundi pirms tā beigām vadībā ar 89:87 atradās "Celtics", tomēr itālis Marko Belinelli 0,3 sekundes pirms beigu signāla iemeta divpunktnieku, panākdams pagarinājumu.

Tajā Filadelfijas vienība spēja panākt 94:89, tomēr beigās "Celtics" veica 12:4 izrāvienu un nodrošināja uzvaru.

Sēriju ceturtās spēles Austrumu konferences pusfinālā notiks pirmdien.

Tikmēr Rietumu konferencē pašreizējā čempione Goldensteitas "Warriors" ar 2-1 ir vadībā pret Ņūorleānas "Pelicans", kamēr Hjūstonas "Rockets" šobrīd ar tādu pašu rezultātu pārspēj Jūtas "Jazz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!