Foto: AP/Scanpix/LETA

Losandželosas "Lakers" zvaigznes Lebrona Džeimsa kļūšana par visu laiku labāko punktu guvēju Nacionālajā basketbola līgā (NBA) šobrīd ir teju neizbēgama, bet viņš ir arī starp labākajiem piespēļu izdarītājiem, tomēr šo rekordu viņš negrasās labot.

Pēc 31. janvāra spēles, kurā "Lakers" ar rezultātu 129:123 pagarinājumā pārspēja Ņujorkas "Knicks", Džeimsam līdz kļūšanai par labāko NBA punktu guvēji pietrūkst vien 88 punkti. Šobrīd viņa kontā ir 38 299 punkti, bet rekordists Karīms Abduls-Džabars savā izcilajā karjerā iespēja 38 387 punktus.

Džeimss šajā sezonā vidēji gūst 30,2 punktus, un šādai rezultativitātei saglabājoties, viņš rekordu varētu labot 7. februāra spēlē, kad "Lakers" savā laukumā uzņems Oklahomasitijas "Thunder".

Viņš šobrīd ierindojas ceturtajā vietā visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā. Džons Stoktons savā karjerā iespēja 15 806 rezultatīvas piespēles, kas ir rekords, bet šobrīd Džeimss izdarījis par 5500 piespēlēm mazāk.

"Nē, par šo rekordu nedomāju nemaz," preses konferencē sacīja Džeimss, piebilstot, ka tam vajadzētu pārāk ilgu laiku. "Taču esmu priecīgs, ka esmu starp citiem visu laiku labākajiem spēlētājiem."

Labāko piespēlētāju sarakstā Džeimsam priekšā ir arī Džeisons Kids (12091) un Kriss Pols (11246).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!