Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss sestdien regulārā čempionāta mačā sastiepa labās kājas potīti un pagaidām nenoteiktu laiku nevarēs palīdzēt patreizējai čempionei Losandželosas "Lakers".

Losandželosas komanda zaudēja ne tikai savu līderi, bet arī spēli, mājās ar rezultātu 94:99 (25:28, 28:24, 12:22, 29:25) piekāpjoties Atlantas "Hawks".

Džeimss traumu guva otrās ceturtdaļas sākumā, kad pretinieku spēlētājs Solomons Hils cīņā par bumbu no sāna ietriecās "Lakers" zvaigznes kājā. Savainojums Džeimsam netraucēja iemest tālmetienu, taču nedaudz vēlāk viņš tika nomainīts un laukumā neatgriezās.

Divas stundas pēc mača "Lakers" paziņoja, ka Džeimss uz pagaidām nenoteiktu laiku nevarēs palīdzēt komandai. Viņam konstatēts potītes augšējās daļas sastiepums - Džeimss virs potītes locītavas sastiepis saites, kas atrodas starp mazo liela kaulu un lielo liela kaulu.

Tādējādi "Lakers" pagaidām ir bez savām divām spožākajām zvaigznēm, jo labās kājas ikra muskuļa savainojuma dēļ 14 mačos pēc kārtas nav piedalījies Entonijs Deiviss.

Sestdien mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Montrezls Herels. Pretiniekiem 27 punktus guva un 16 bumbas zem groziem izcīnīja Džons Kolinss, bet 14 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Trē Jangam.

"Lakers" ar 28 uzvarām 42 mačos ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet daži zaudējumi pēc kārtas var likt atkāpties uz sesto pozīciju.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!