Foto: AP/Scanpix

Netipisku un sāpīgu savainojumu guvis viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" pieredzējušākajiem spēlētājiem Emanuels Džinobili, kuram bez sporta nāksies tagad iztikt aptuveni mēnesi, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Džinobili savainojumu guva trešdien notikušajā spēlē pret Ņūorleānas "Pelicans". Divarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām argentīnietis, spēlējot aizsardzībā, cieta pēc Raiana Andersona kustības, kurš pēc pagrieziena nejauši trāpīja "Spurs" basketbolistam ar celi pa kājstarpi.

38 gadus vecais Džinobili uz mirkli palika uz parketa un tikai tad ar grūtībām devās uz ģērbtuvēm. Ceturtdien "Spurs" paziņoja, ka veterānam veikta sēklinieku operācija, pēc kuras nāksies izlaist vismaz vienu mēnesi.

"Negribētos, ka joko par šo tēmu. Neizskatījās nemaz tik labi," žurnālistiem par notikušo teica Džinobili komandas biedrs un labs draugs Tonijs Pārkers.

Pēdējās sezonās Džinobili saskāries ar vairākiem savainojumiem, kas lika basketbolistam domāt par profesionālā sportista karjeras beigām. Tomēr argentīnietis turpina savu karjeru, lai gan šajā sezonā savainojumu dēļ atkal bija spiests izlaist jau vairākas spēles. Šajā sezonā 38 gadus vecais basketbolists vidēji spēlē guvis 10 punktus, izdarījis 3,3 rezultatīvas piespēles, izcīnījis trīs atlēkušās bumbas un pārtvēris 1,1 pretinieku piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!