Foto: Publicitātes foto

Gulbenes sporta centrā notikusājā Egila Čakara tradicionālajā piemiņas kausā basketbolā šogad uzvara izcīnīja "Liepājas Lauvu" komanda, kas tikai ar viena punkta pārsvaru pieveica "Vecos Bukus" - 90:89.

Arī šogad Buku treneris bija Agris Galvanovskis un komandas sastāvā bija pieteikti 10 bijušie un esošie Gulbenes komandas spēlētāji: Gundars Rauza, Māris Sniķis, Māris Baranovskis, Raimonds Gabrāns, Raitis Garais, Daumants Dreiškens, Pāvels Veselovs, Artūrs Brūniņš, Gatis Gargažins, Jurijs Aleksejevs.

Pirmajā spēlē savā starpā tikās "BUKI" un Gulbenes Buki. Sīvā cīņā uzvaru guva "BUKi" - pārspējot jaunāko paaudzi ar rezultātu 100:90. Jāpiebilst, ka arī Gulbenes komanda savu sastāvu bija papildinājuši ar bijušajiem spēlētājiem - Krišu Matisonu, Artūru Lūsi, Ingaru Aizpuru un Sandi Bukšu.

Rezultatīvākie "BUKU" rindās bija Māris Baranovskis - 23p., Brūniņš 19p., Veselovs 16p., Gabrāns 13p.
Gulbenes Bukiem rezultatīvākie bija: Lūsis 31p., Aizpurs 26, Kalniņš 10p.

Otro maču savā starpā aizvadīja turnīra viesi - Liepājas Lauvas un BK Saldus. Liepājnieki gūstot pārliecinošu uzvaru - 116:65 ieguva tiesības spēlēt finālā pret "BUKIem". Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Roberts Stumbris 22p., Artis Ate 19p., Mareks Mejeris 16p., Kristaps Miglinieks 14p., Artūrs Bricis 13p., Jānis Timma 12p., Jānis Porziņģis 10p., Mārtiņš Kravčenko 10p..
Savukārt Saldus komandā rezultatīvākie bija Salvis Mētra 20p., Toms Celmiņš 15p., Juris Patmalnieks 13p..

Cīņā par trešo vietu pie pirmā panākuma šajā turnīrā tika jaunie "Gulbenes Buki", kas skaistā spēlē, ar rezultātu 100:93 pārspēja LBL 2. divīzijas bronzas medaļniekus BK Saldus komandu (Gulbenes Buki: Lūsis 35, Aizpurs 21, Pētersons 16; BK Saldus: Mētra 32, Patmalnieks 23.). Par turnīra vērtīgāko spēlētāju Gulbenes Buku rindās tika atzīts Artūrs Lūsis, savukārt BK Saldus komandā - Salvis Mētra.

Visintriģējošākā un saspringtākā cīņa norisinājās par pirmo vietu. Lai gan BUKI gandrīz visu spēles laiku atradās nelielā vadībā, tomēr spēles pēdējo ceturtdaļu veiksmīgāk aizvadīja viesi, pārņemot vadību spēlē. BUKIEM tomēr pietrūka mazliet veiksmes, lai jau trešo gadu pēc kārtas plūktu uzvaras laurus Egila Čakara kausa izcīņā.

Par vērtīgāko turnīra spēlētāju BUKU tika atzīts Daumantu Dreiškenu, savukārt uzvarētājiem vērtīgākais šogad bija Artis Ate, kurš plūca uzvaras laurus arī turnīra ietvaros notiekošajā tālmetienu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!