Foto: FIBA
Basketbola kluba "Liepāja" nesenais papildinājums Stefans Sinovecs ar "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienību vienojies līdz sezonas beigām, bet atlikušo spēļu laikā vēlas aizvadīt sekmīgu spēļu nogriezni pēc potītes savainojuma, portālam "Delfi" klāstīja Serbijas basketbolists.

"Liepājas" vienību kopš titulētā ģenerālmenedžera Jona Vainauska nolīgšanas papildinājuši četri ārzemju basketbolisti, bet pametuši pašmāju spēlētāji Andrejs Šeļakovs un Kristaps Pļavnieks.

Starp jaunpienācējiem veiksmīgāko karjeru līdz šim aizvadījis Serbijas basketbolists Stefans Sinovecs, kurš 2008. gadā Latvijā notikušajā Eiropas U-20 čempionātā ar Serbijas valstsvienību izcīnīja zelta medaļas. Aizsargs 2009./2010. gada sezonā Belgradas "Partizan" rindās aizvadīja deviņus mačus ULEB Eirolīgā, bet karjeras turpinājumā spēlējis vairākās spēcīgās Balkānu komandās, tai skaitā Ziemeļmaķedonijas vienībā "MZT Skopje" un Serbijas klubā "Mega Basket".

Šo sezonu Sinovecs uzsāka Panevēžas "Lietkabelis" vienībā, kuru viņš jau pārstāvēja pērn. Pagājušajā sezonā par kaimiņzemes komandas ģenerālmenedžeri pāris mēnešus strādāja arī Vainausks.

"Viņš pērn mani piesaistīja "Lietkabelis" komandai," basketbolists klāstīja portālam "Delfi" pēc 5. februārī aizvadīta mača pret "TalTech" vienību. "Tur labi sadarbojāmies. Kad viņš man piezvanīja, aicinot uz Liepāju, noticēju viņam. Viņš uzskata, ka varu palīdzēt komandai, bet komanda man palīdzēs atgriezties sev ierastajā līmenī."

31 gadu vecais basketbolists "Lietkabelis" rindās šosezon pirms potītes savainojuma paspēja aizvadīt septiņas spēles, trīsreiz piedaloties Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačos. Tieši bijušais "Liepāja" komandas pārstāvis Rihards Kuksiks 2019. gada izskaņā pameta Kurzemes klubu, pievienojoties Panevēžas vienībai, kura šķīrās no savainotā Serbijas basketbolista.

"Man bija potītes savainojums. Nebiju trenējies divus mēnešus. Tagad esmu parakstījis līgumu līdz sezonas beigām," stāstīja Sinovecs.

Basketbolists komandai pievienojās uz 28. janvārī aizvadīto spēli pret Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienību, kurā Liepājas komanda piekāpās Igaunijas basketbola flagmanim. Igaunijā aizsargs atzīmējās ar 13 punktiem, bet savā pirmajā mačā Liepājā pret "TalTech" komanda atzīmējās ar 27 punktiem, trāpot desmit no 14 izpildītajiem metieniem no spēles.

Sinovecs pēc spēles gan nosmēja, ka nevar atkārtot, ko vienības galvenais treneris Braņislavs Vicentičs teicis komandai par zaudējumu.

"Mūs sagaida vieglāks kalendārs nekā iepriekšējā mēnesī. Ļoti slikti, ka zaudējām. Plāns bija šodien pārtraukt zaudējumu sēriju. Cerams, ka tas notiks nākamajā spēlē. Mums bija savs "noslēpums" uzvarēt katru atlikušo maču. Tas arī ir galvenais mērķis. Pēc tam izslēgšanas spēlēs jau viss ir iespējams," noteica aizsargs.

Ārpus komandas ģērbtuves pēc mača galvenokārt tieši bija saklausāma serbu valoda. Basketbolists norādīja, ka vietējie basketbolisti uzvedas klusāk, jo vairums no viņiem gados ir ļoti jauni.

"Viņi ir labi, jauni spēlētāji. Mēs [Serbijas basketbolisti] uzreiz tikām iekļauti komandas kolektīvā. Mums ir labas attiecības ar visiem komandas spēlētājiem," noteica Sinovecs, kurš atzīmēja nepieciešamību palīdzēt komandas biedriem ar savu pieredzi.

Liepājas vienība 21 mačā izcīnījusi četras uzvaras, kas tai LIBL ļauj ieņemt 14. vietu 15 komandu konkurencē. Vienība nākamo maču aizvadīs piektdien, kad tā viesosies pie Jura Umbraško trenētās "Rakvere Tarvas" komandas, kas turnīra tabulā atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!