Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola kluba "Barcelona Lassa" galvenais treneris Svetislavs Pešičs iesācis neklātienes diskusiju par to, kura basketbola līga ir spēcīgākā pasaulē – ULEB Eirolīga vai Nacionālā basketbola asociācija (NBA). Savu viedokli pēc tam pauda arī Pirejas "Olympiacos" galvenais treneris Deivids Blats.

"Katru rītu redzu NBA rezultātus - 129:119, 122:120, 120:115 un tamlīdzīgi. Visi svin, visi ir priecīgi," portālam "Eurohoops" sacīja Pesičs. "Labākais basketbols pasaulē ir Eirolīgā. Šeit ir viss - aizsardzība, uzbrukums, dažādas taktikas, trīspunktnieki, "danki", spēles veidošana. Mums Eiropā līdz šim pietrūka, savu basketbola pārdošana, kā tas ir NBA. Mēs nebijām iemācījušies, kā pārdot savu produktu."

Pesičs norādīja, ka basketbola spēles ritms ir jāmaina no aizsardzības, nevis no uzbrukuma, kā tas ir NBA. Viņš vēl izteicās, ka NBA nav basketbols.

Blats veiksmīgi strādājis gan ar Eiropas klubiem, gan ar Krievijas basketbola izlasi, un tas viņam ļāva izmēģināt savus spēkus arī NBA, trenējot Klīvlendas "Cavaliers". Viņš norādīja, ka abas līgas būtiski atšķiras, bet nevēlējās paust savu viedokli par to, kura ir spēcīgāka.

"Abas līgas atšķiras, un es pats to esmu piedzīvojis. Tas ir citādāks basketbols, ar citādākiem noteikumiem un citādāku spēļu grafiku. Atšķiras arī spēlētāji un veids, kā tiek veidotas komandas," teica Blats, kurš arī citēts portālā "Eurohoops".

"Es negribētu teikt, ka viena līga ir labāka par otro. Tā absolūti nav. Taču es saprotu, ka Pesičs uzsver atšķirības veidā, kā basketbols tiek spēlēts," izteicās Blats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!