Foto: FIBA
2019. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāts Rīgā ceturtdien iesākās ar Zviedrijas valstsvienības uzvaru B apakšgrupas cīņā pār Melnkalnes izlasi– 67:51 (23:8, 8:15, 18:10, 18:18).

Zviedrijas izlases labā 21 punktu guva Amanda Zahui, bet pa 11 punktiem guva Farhija Abdi un Luisa Halvarsone, kuras kontā arī 11 atlēkušās bumbas. Melnkalnes izlasē 15 punktus guva Glorija Džonsone, bet 11 punkti Božicai Mujovičai.

Citā B grupas spēlē ceturtdien Francijas izlase spēkosies ar Čehiju, bet pulksten 18:30 Latvijas izlase A grupas cīņā tiksies ar Lielbritāniju. Pirmā spēļu diena noslēgsies ar Ukrainas un Spānijas dueli.

Kā zināms, Latvija šo Eiropas čempionātu rīko kopā ar Serbiju, un Nišā sacentīsies C grupas pārstāves Ungārija, Turcija, Itālija, Slovēnija, bet Zreņaninā tiks aizvadītas D jeb "nāves grupas" spēles, kurās par vietu zem saules būs jācīnās Baltkrievijas, Krievijas, Beļģijas un Serbijas izlasēm.

Katras grupas uzvarētāja nopelnīs ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Savukārt otro un trešo vietu ieguvējas izspēlēs ceturtdaļfināla kvalifikācijas spēlēs. Rīga pirmdien uzņems otrās labākās A grupas vienības tikšanos pret B grupas trešo vietu, kā arī A grupas trešās vietas ieguvējas spēli pret B grupas otro vietu. Otrdien pēc šāda paša principa tiks aizvadītas B un C grupas spēles, čempionātam no tā brīža noritot vien Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!