Foto: FIBA
Eiropas vicečempions Francijas basketbola izlases sastāvā Tomā Ertels nolēmis pievienoties VTB Vienotās Basketbola līgas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit", vēsta "eurohoops.com".

33 gadus vecais basketbolists noslēdzis viena gada līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Francijas Basketbola federācija augustā paziņoja, ka neviens spēlētājs, kurš parakstīs līgumus ar Krievijas un Baltkrievijas komandām, kamēr Ukrainā turpinās pilna mēroga Krievijas militārais iebrukums, netiks iekļauti Francijas izlases sastāvā.

Ertels iepriekš neslēpa, ka viņa aģents esot kontaktēties ar klubu no Krievijas, tomēr dalība Eiropas čempionātā šķietami atturēja viņu no došanās peļņā uz agresorvalsti. Uzreiz pēc Eiropas čempionāta, kurā Ertels ar Franciju izcīnīja sudraba medaļu, viņš noslēdzis līgumu ar "Zeņit".

Krievijas klubi šobrīd ir izslēgti no Eirokausies, un šī būs pirmā sezona kopš 2011./2012. gada, kad Ertels nespēlēs ULEB Eirolīgā.

Aizvadītajā sezonā Ertels spēlēja Madrides "Real" rindās, bet iepriekš spēlējis Francijas klubā ASVEL, Spānijas grandā "Barcelona" un Turcijas komandā "Anadolu Efes".

"Eurobasket 2022" viņš vidēji izcēlās ar 10,4 points, 7,1 piespēlēm, 2,4 atlēkušajām bumbām un 1,1 pārtvertu bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!