Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenā trenera amata ceturtdien atlaists Eiverijs Džonsons.

Izšķirošo soli "Nets" komanda veica dienu pēc tam, kad ar 93:108 piekāpās Milvoki "Bucks".

Par "Nets" galveno treneri Džonsons kļuva 2010.gada jūnijā, divās ar pusi sezonās palīdzot komandai izcīnīt 60 uzvaras 176 cīņās.

Šosezon "Nets" komanda tikusi pie 14 uzvarām 28 cīņās, tomēr pēdējos 13 mačos tā pamanījusies piedzīvot desmit zaudējumus un pašlaik atrodas astotajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Kā ziņots, pirms tam Džonsons trīs ar pusi sezonas strādāja ar Dalasas "Mavericks" komandu, kopumā izcīnot 194 uzvaras un piedzīvojot 70 zaudējumus NBA regulārajā čempionātā. Savukārt izslēgšanas spēlēs "Mavericks" Džonsona vadībā tika pie 23 uzvarām un cieta 24 neveiksmes.

Džonsona vadībā "Mavericks" spēlēja NBA finālā 2006.gadā, bet no amata viņš tika atlaists pēc Dalasas kluba zaudējuma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Ņūorleānas "Hornets" komandai 2008.gadā.

Brīdī, kad Džonsons pārņēma "Nets" vadību, to kā līgas vājāko vienību nesen bija iegādājies dārgmetālu magnāts Mihails Prohorovs, kurš tiek uzskatīts par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Krievijā.

Šovasar "Nets" no Ņūdžersijas pārcēlās uz Bruklinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!