Foto: F64
Ar rezultatīvu sniegumu FIBA Eirolīgas turnīra B apakšgrupas spēlē ceturtdien izcēlās Latvijas basketboliste Elīna Babkina, kuras pārstāvētā Polijas čempionvienība Gdiņas "Lotos" savā laukumā ar 90:88 (20:29, 19:18, 29:23, 22:19) pārspēja Horvātijas komandu "Gospič", tiekot pie pirmās uzvaras aizvadītajās trīs turnīra spēlēs.

Babkina 33 laukumā pavadītajās minūtes realizēja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī nekļūdījās vienīgajā trīspunktu metienā un visu četru soda metienu mēģinājumos, iekrājot 17 punktus. Vēl latvietes kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, kā arī pa trim kļūdām un personiskajām piezīmēm.

Līdz ar to pēc trīs spēļu kārtām B apakšgrupas kopvērtējumā "Lotos" ar vienu uzvaru trīs spēlēs prata pakāpties uz ceturto vietu, kamēr "Gospič" un "Rivas Ecopolis" joprojām cīnās bez uzvarām. Grupas līderpozīcijā ar trīs uzvarām atrodas UGMK komanda, kurai arī ar trīs panākumiem seko "Fenerbahce". Savukārt trešajā pozīcijā ar divām uzvarām un vienu zaudējumu atrodas "MKB Euroleasing".

Tikmēr otro uzvaru turnīrā A apakšgrupas spēlē ceturtdien izcīnīja citas latvietes Aijas Brumermanes pārstāvētā Francijas komanda "USO Mondeville", kas izbraukumā ar 70:58 (24:15, 18:20, 11:4, 17:19) pieveica Ungārijas komandu Pēčas "MiZo".

Brumermane laukumā pavadīja 31 minūti un 43 sekundes, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem, divus no trim soda metieniem un iekrājot astoņus punktus. Tāpat statistikas ailītēs Brumermane izcēlās ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu pārtvertu bumbu un trīs personiskajām piezīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!