Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketboliste Elīne Dillone, kura neilgi pirms gadu mijas pārgāja uz Spānijas klubu "Olesa Espanyol", devusies uz ASV, kur trenēsies un centīsies iekļūt kādā no Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubiem, ziņo aģentūra "ProSport Media".

"Pārbaudes WNBA sāksies tikai dienu pēc tam, kad man beigtos sezona Spānijā, bet man ir nepieciešams laiks, lai adaptētos un labi sagatavotos," saka basketboliste. "WNBA spēlē ar "Spalding" bumbām, tāpēc pāris nedēļas trenēšu metienus ar šo bumbu. Vēl man palīdzēs Maiami "Heat" komandas kāju darbības speciālists un saņemšu palīdzību, kamēr gatavošos."

"WNBA pirmsdrafta pārbaudes sāksies aprīļa pirmajās dienās. Ja mani draftēs, pievienošos kādai komandai. Ja nedraftēs, tad došos pie komandām, kuras ir kontaktējušās ar mani cauri manu aģentu un piedalīšos nometnēs visu aprīli," piebilst Dillone.

Ja Dillone iekļūs WNBA, viņa būs trešā Latvijas basketbolise šajā līgā. 2006.gadā WNBA kā pirmā latviete debitēja Zane Tamane, kuru 2006.gada draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock" un vēlāk aizmainīja uz Vašingtonas "Mystics". Savukārt 2009.gadā WNBA debitēja Latvijas šobrīd labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura spēlēja Konektikutas "Sun".

Dillone basketbolā atgriezās šosezon pēc bērniņa piedzimšanas. Sezonu viņa uzsāka SK "Cēsis", bet 20. novembrī pievienojās "TTT Rīga" komandai, kuras rindās aizvadīja četras spēles, bet tad pārcēlās uz Spāniju.

25 gadus vecā Dillone 2005. gada Eiropas U-20 čempionātā ieguva bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!