Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" zvaigzne Džoels Embīds nupat ticis pie ASV pilsonības, un tā viņam ir jau trešā pase.

Embīds kļuvis par ASV pilsoni, tādējādi pievienojot jau trešo pilsonību. Viņam ir arī Kamerūnas un Francijas pases, turklāt otro viņš ieguva vien šovasar.

"ASV esmu bijis ilgu laiku," ceturtdien medijam "The Associated Press" sacīja 28 gadus vecais Embīds. "Mans dēls ir amerikānis. Šeit es dzīvoju un būt par amerikāni ir Dieva dāvana. Tāpēc sev vienkārši pavaicāju, kāpēc gan neiegūt ASV pasi?"

Embīds starptautiskos turnīros nekad nav pārstāvējis Kamerūnas vai Francijas pieaugušo izlases, tagad viņš ir tiesīgs spēlēt arī ASV valstsvienībā.

Iepriekš bija informācija, ka Embīds varētu pārstāvēt Franciju 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, taču pēc ASV pilsonības iegūšanas nav skaidrības par viņa plāniem starptautiskajā basketbolā.

Ceturtdien Embīds akcentēja, ka par nākotni vēl ir pāragri spriest. "Viss, ko šobrīd vēlos, ir būt vesels un cīnīties par NBA čempiontitulu. Pēc tam jau skatīsimies."

Embīds bija pagājušās sezonas NBA rezultatīvākais basketbolists, jo vidēji mačā iemeta 30,6 punktus, turklāt izcīnīja arī 11,4 atlēkušās bumbas. Viņš kļuva par pirmo centra spēlētāju kopš Šakila O'Nīla ēras, kurš ieguvis līgas rezultatīvākā spēlētāja titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!