Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma spēlē ar Portugāles komandu Lisabonas "Benfica" nav nospēlējusi tik labi, kā vēlējies galvenais treneris Guntis Endzels.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā otrdien "Ventspils" smagā cīņā izcīnīja uzvaru ar 74:71.

""Benfica" ir ļoti laba komanda, viena no labākajām Portugālē. Zinājām, ka šī mums būs smaga spēle," pēc mača izteicās Endzels. "Savā laukumā "Benfica" komanda ir ļoti spēcīga un labi sagatavojas pretiniekiem, kas izpaudās arī šodien. Mēs nespēlējām tik labi, kā vēlējos, tomēr rezultāts ir lielisks."

Šī bija otrā posma ceturtā spēle. Kā ziņots, pirmajā aplī abu komandu savstarpējā spēlē "Ventspils" sagrāva pretiniekus ar rezultātu 100:65.

"Uzvaras atslēga bija mūsu sniegums," uzsvēra ventspilnieku basketbolists Artūrs Bērziņš. "Šī mums bija smaga spēle pret ļoti spēcīgu komandu, jo tajā daudziem basketbolistiem ir starptautisko spēļu pieredze. Daudzi no viņiem pārstāv Portugāles izlasi, tāpēc zina, kas jādara, lai uzvarētu. Tomēr mēs cīnījāmies un pelnīti mājās dosimies ar uzvaru."

"Mums šovakar nepaveicās. Zaudējām spēli, jo pēdējā uzbrukumā slikti nospēlējām pozicionāli," izteicās "Benfica" komandas galvenais treneris Henrike Vieira. "Tāpat zaudējām, jo bija slikta precizitāte no soda metienu līnijas."

Vieira atklāja, ka "Benfica" komanda pēdējās piecās dienās bija aizvadījusi četras spēles, tomēr basketbolisti turpinās cīnīties, kaut arī zaudējuši pirmajās četrās sacensību otrā posma spēlēs.

"Šādas spēles izšķir mazas detaļas, un šoreiz izšķirošajos momentos mēs nospēlējām neveiksmīgāk," pastāstīja "Benfica" vienības basketbolists Antoniu Tavarešs. ""Ventspils" komanda bija labāka par mums cīņā par atlēkušajām bumbām un mazāk pieļauto kļūdu dēļ."

Otrajā K apakšgrupas ceturtās kārtas mačā Francijas vienība "BCM Gravelines" ar 94:87 pārspēja Zviedrijas komandu Norčēpingas "Dolphins". Vēl divas ar pusi minūtes pirms mača beigām "BCM Gravelines" atradās vadībā tikai ar 82:81, bet beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Līdz ar to K apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām spēļu kārtām pirmo vietu ar četrām uzvarām ieņem "BCM Gravelines" komanda, kurai ar divām uzvarām seko ventspilnieki, bet pa vienam panākumam izcīnījušas "Dolphins" un "Benfica" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!