Foto: F64
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Guntis Endzels pēc uzvaras FIBA Izaicinājuma kausa otrāposma pēdējā spēlē bija gandarīts par spēlētāju apņēmīgo cīnīšanos un atklāja, ka tagad dienas kārtība ir citi turnīri, tāpēc par šī kausu turpinājumu komanda vēl nedomā.

Jau ziņots, ka "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma pēdējā spēlē otrdien ar 80:62 savā laukumā pieveica Francijas komandu "BCM Gravelines". Tagad ceturtdaļfinālā ventspilnieki tiksies ar Beļģijas komandu Ostendes "Telenet".

"Vispirms gribu apsveikt komandu ar uzvaru. Spēlei no turnīra tabulas viedokļa nebija nekādas nozīmes, tāpēc pirms mača bija tādas pārdomas par to, kāda būs spēlētāju attieksme. Cepuri nost spēlētāju priekšā, jo pirmais puslaiks tomēr parādīja, ka esam gatavi labā līmenī, " pēc mača teica Endzels.

Treneris atklāja, ka šajā mačā uzdevums bija arī izmēģināt laukumā dažus jaunumus. "Kaut kas izdevās, kaut kas nē, tomēr galvenais, ka izdevās sagādāt francūžiem pirmo zaudējumu, lai arī kādā sastāvā viņi spēlēja. Skaidrs, ka viņiem šī spēle galīgi nebija aktuāla. Brīžiem mačs jau atgādināja zvaigžņu spēles turpinājumus, lai gan es jau pirms mača spēlētājiem teicu, ka šādu attieksmi, kā bija tajā spēlē, nevēlētos redzēt. Ātrumi tomēr šoreiz bija lielāki."

Ventspilnieku rindās laukuma beidzot atgriezās centrs Sauļus Kuzminsks, un Endzels atzina, ka basketbolistam vēl jāatgūst spēles garša, taču ar to problēmām nevajadzētu būt. "Domāju, ka viņš ir gatavs par procentiem 70. Protams, basketbolistam jāiespēlējas, jo bez spēļu prakses viņš bija trīs nedēļas. No vienas puses, nav slikti, ka viņš atgriezās tieši tagad, kad ir tik piesātināts spēļu kalendārs. Spēļu izjūta zudusi, bet ar tās atgūšanu problēmām nevajadzētu būt, jo spēļu mums netrūks."

"Nākamos pretiniekus Izaicinājuma kausā vēl neesam pētījuši, jo priekšā vēl daudz citu spēļu. Mačos ar "VEF", ar "delfīniem" noskaidrosies galīgais vietu sadalījums Baltijas līgā. Beļģus pētīsim pēc tam," Endzels atklāja, ka ar "Oostende" kluba analizēšanu treneri vēl nesteidzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!