Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Hjūstonas "Rockets" spēlējis fenomenāli, uzskata viņa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" vienībā Karmelo Entonijs.

Kā zināms, Porziņģis izcēlās ar 24 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, bet "Knicks" ar 107:102 pārspēja "Rockets", gūstot savu ceturto panākumu pēc kārtas.

"Ar katru spēli jūtos arvien komfortablāk. Daži no metieniem krīt iekšā un ceru, ka turpināšu tā mest. Šovakar cīņa zem groziem bija tā, kas palīdzēja mums izcīnīt uzvaru. Tāpat arī Entonijs spēles nogalē guva svarīgus punktus no soda metienu līnijas, kas no līdera tiek gaidīts," uzsvēra Porziņģis.

"Porziņģis spēlēja fenomenāli. Viņš septiņas reizes bloķēja pretinieku, tāpat spēlēja aktīvi citās epizodēs. Mēs veidojam labas attiecības. Viņš izmanto manu pieredzi un pats daudz izdara. Nepiesavinos par to kādus nopelnus. Viņš paliek arvien labāks un labāks. Pēc drafta daudziem bija bažas, neviens nezināja ko no Porziņģa gaidīt," stāstīja Entonijs, kurš šajā cīņā guva 14 punktus.

Izcīnot nu jau kārtējo panākumu, "Knicks" komanda ar astoņiem panākumiem 14 spēlēs pacēlusies uz Austrumu konferences astoto vietu.

"Knicks" komandai atlikušas vēl divas izbraukuma sērijas spēles Floridā - pirmdien ar Maiami "Heat", bet trešdien ar Orlando "Magic". Savukārt piektdien jau "Heat" tiks uzņemti savā laukumā, bet pēc tam sekos mājas spēle ar "Rockets".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!