Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Serbijas basketbola izlasē septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam basketbolā netiks iekļauts slavenais saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, ziņo "Mozzartsport".

Tiek ziņots, ka 35 gadus vecais basketbolists nespēlēs arī šī mēneša Pasaules kausa atlases mačos pret Grieķiju un Turciju. Šādu lēmumu pieņēmis izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs.

Teodosičs ir Serbijas izlases pieredzējušākais basketbolists, kurš valstsvienību pārstāvējis jau 15 gadu. Kopā ar valstsvienību viņš ir guvis sudrabu 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kā arī 2014. gada Pasaules kausā un 2009. gada Eiropas čempionātā.

Līdz šim pēdējo reizi Teodosičs izlases kreklu vilka pagājušā gada novembrī.

Pasaules kausa atlases pirmajā posmā Serbija spēlēja vienā grupā ar Latviju, kas spēja to apsteigt un ieņemt pirmo vietu. Otrajā posmā serbiem ir tikai viena uzvara četrās spēlēs un priekšā grūta cīņa par vietu finālturnīrā.

Iepriekšējā sezonā Teodosičs spēlēja Itālijas komandā Boloņas "Virtus", ar ko kļuva par ULEB Eirokausa čempionu, turklāt viņš vidēji mačā atzīmējās ar 15,7 punktiem un 7,9 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!