Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis pareizi dara, nesasteidzot atgriešanos, un viņš atgriezīsies labāks kā jebkad, uzskata latviešu basketbolista draugs un Šarlotas "Hornets" centra spēlētājs Villijs Ernangomess.

"Knicks" svētdien savā laukumā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta ar 107:119 piekāpās "Hornets" komandai, kuru pārstāv bijušais ņujorkietis Ernangomess.

Porziņģis kopā ar Ernangomesu no 2013. līdz 2015. gadam spēlēja Spānijas vienībā "Sevilla". Turpinājumā Porziņģis devās uz NBA, kamēr Ernangomess aizvadīja sezonu Madrides "Real" vienībā, bet pēc tam arī pats pievienojās "Knicks" komandai. Šī gada februārī Ernangomess tika aizmainīts uz "Hornets" vienību.

"Tagad mans uzdevums ir viņu piedabūt pāriet uz "Hornets"," sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem jokoja spānis. "Domāju, ka izdarījām pareizo izvēli, un mana nākotne šeit būs spoža."

Kā zināms, 23 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no smaga ceļgala savainojuma, ko viņš guva februārī. Šobrīd nav noteikts konkrēts laiks, kad Porziņģis varētu atgriezties laukumā.

"Domāju, ka viņš dara pareizi, būdams pacietīgs. Šobrīd nav nekādas jēgas sasteigt rehabilitāciju un atsākt spēlēt. Kad viņš jutīsies pārliecināts un stiprs, tad arī atgriezīsies. Esmu pārliecināts, ka viņš būs labāks kā jebkad. Viņš ir ļoti nogribējies spēlēt basketbolu. Viņš patiešām to ļoti vēlas. Bet pats labākais šobrīd ir būt pacietīgam un, ja Porziņģis jutīsies labi, viņš atkal būs "monstrs"," "New York Post" citē Ernangomesa teikto.

Porziņģis vēl nav aizvadījis kontakta treniņus ar komandas biedriem.

"Knicks" ar astoņām uzvarām 28 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 12. vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!