Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) veselas divas līgas mēroga zvaigznes – Kairijs Ērvings un Bens Simonss – šķietami bija gatavas izlaist visu sezonu, lai panāktu savas intereses. Šādi gadījumi saucami par diezgan lielu retumu, tomēr NBA vēsturē bijuši arī spilgtāki basketbolisti, kuri savas taisnības vārdā nav spēlējuši vienas sezonas garumā.

Kairijs Ērvings trešdien aizvadīja pirmo spēli 2021./2022. gada sezonā, palīdzot Bruklinas "Nets" vienībai izcīnīt panākumu Indianapolisā. Ņujorkas pilsētas mandātu dēļ pret Covid-19 nevakcinētais Ērvings spēlēs pēc, iespējams, unikālas pieejas. Saspēles vadītājs izlaidīs spēles mājās, bet palīdzēs komandai izbraukumā. Ziemeļamerikas žurnālisti jau smej – vai "Nets" komandai sezonas izskaņā nav vairāk vērts pretendēt uz otro vietu Austrumu konferencē? Tādā gadījumā potenciālā konferences finālsērijā Ērvings varētu būt pieejams četrās, nevis trīs spēlēs.

Turpat netālu Filadelfijā mājo "76ers" klubs, kas ik pa laikam finansiāli soda, bet tad atkal panāk pretim Benam Simonsam. Basketbolistam šosezon būtu jāpelna 31,5 miljoni ASV dolāru, bet fiasko pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs noslēdzies ar īpatnēju attiecību strupceļu. Simonss psiholoģiski nav gatavs spēlēt "76ers" komandā, taču tai ir grūti aizmainīt spēlētāju, par kura spējām un vēlmi doties laukumā grūti spriest pārējām 29 vienībām.

Teju katrai līgas varenībai var atrast kādu īpatnēju posmu karjerā. Gan Šakils O'Nīls, gan Skotijs Pipens apzināti atlika operācijas, izlaižot sezonas sākumu. Maikls Džordans juta, ka viņam nepieciešama pauze, un gandrīz divus savus "pīķa" gadus spēlēja beisbolu. Taču reti kuram sanācis "pārspēt" Ērvinga un Simonsa ieturēto dīkstāvi.

Laiki, kad izdevīgāk ir nespēlēt NBA

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!