Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ierindots 33. vietā ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN aptaujā par sezonas labāko basketbolistu.

Pērn šajā aptaujā Porziņģis ierindojās 192. vietā, bet pirmo vietu eksperti atvēlēja Lebronam Džeimsam, kurš aizveda Klīvlendas "Cavaliers" līdz NBA čempionu titulam.

ESPN aptaujā ekspertu panelim jāatbild uz jautājumu, kurš būs sezonas labākais spēlētājs, ņemot vērā viņa kvalitāti un spēju palīdzēt savai komandai tikt pie uzvarām.

Virs Porziņģa 31. pozīcijā ir viņa komandas biedrs Karmelo Entonijs, bet aiz latvieša ir tādi spēlētāji kā Dvains Veids (40.vieta), Dirks Novickis (41.), Dvaits Hovards (47.) un citi.

Šīs nedēļas turpinājumā līdz piektdienai ESPN nosauks pārējo vietu ieguvējus.

Porziņģis sezonas pirmajās sešās spēlēs vidēji mačā iemetis 18,8 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā, kaut pagājušajā nedēļā vienā no cīņām viņš guva tikai trīs punktus, aizmetot garām visus metienus no spēles. Tāpat viņš vidēji mačā savācis 6,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,3 metienus.

ESPN šo aptauju rīko sesto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!