Foto: F64

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā varētu nonākt Orlando "Magic" komandā, uzskata ESPN apskatnieks Čads Fords.

Kā pauž Fords, tieši latvietis varētu būt pareizā "Magic" izvēle šī gada draftā.

"Tas, ko "Magic" komandai vajag, ir gara auguma, atlētisks aizsargs, kurš ļoti labi pārvaldītu laukumu. Tāds kā Porziņģis," pauda Fords, novērtējot Orlando vienības neveiksmīgi aizvadīto sezonu. "Ir tikai daži ārzemju spēlētāji Ziemeļamerikā, kuriem piemīt šāds talants."

Kā zināms, 19 gadus vecais Porziņģis šogad grasās piedalīties NBA draftā, kur viņam tiek prognozēta vieta starp pirmajām desmit izvēlēm.

NBA klubs "Magic" varētu izmantot savu piektā drafta iespēju, izvēloties tieši Porziņģi, uzskata ESPN apskatnieks. Tiesa, Fords atzīmēja, ka "Magic" šāda tipa basketbolists ar iepriekš nosauktajām īpašībām nepieciešams jau tagad, lai uzreiz varētu dot reālu ieguldījumu, nevis tikai nākotnes perspektīvā.

Lai arī pēdējās trīs NBA sezonās "Magic" izcīnījusi tikai 68 uzvaras un piedzīvojusi 178 zaudējumus, organizācijas vidū valda uzskats, ka Orlando klubs varētu kvalificēties izslēgšanas spēlēm nākamajā sezonā.

Lai arī Porziņģi dēvē par noslēpumainu, bet talantīgu ārzemju basketbolistu, par kuru pēdējā laikā nerimstoši runā, laikraksta "Orlando Sentinel" pārstāvjus māc šaubas, vai latvieša atlētiskums būs pietiekams, lai cīnītos pret lielajiem NBA spēlētājiem tuvākās divas vai trīs sezonas.

"Orlando kluba vadībai drafta izvēlē jāizraugās tādu spēlētāju, kurš varētu radīt tūlītēju grūdienu komandas darbībā," skaidroja laikraksts.

Laikraksta pārstāvji kā labāku opciju "Magic" vienībai nosauc Kentuki Universitātes vienības spēlētāju Villiju Koleju-Stainu. "Basketbolistam nav īsti attīstītas uzbrukuma prasmes, arī laukumu viņš nepārvalda tik labi kā Porziņģis, taču Kolejs-Stains noteikti labāk iejustos NBA spēlē nekā Latvijas jaunais talants."

Šī gada NBA drafts notiks 25.jūnijā Ņujorkā.

NBA draftā šogad grasās piedalīties vēl viens latvietis Anžejs Pasečņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!