Foto: FIBA

Polija pirmdien Prāgā Eiropas basketbola čempionātā svinēja otro uzvaru, sagādājot pirmo zaudējumu Izraēlai, bet Milānā trešo zaudējumu trijās spēlēs cieta Igaunija.

C grupā Igaunija Milānā ar 70:73 (16:20, 13:13, 19:20, 22:20) zaudēja Horvātijai.

Igauņi pēc Kerra Krīsas divpunktu metiena panāca 10:3 vadību, taču līdz ceturtdaļas beigām horvāti jau bija igauņus panākuši un izvirzījušies vadībā. Pēdējo reizi mačā Igauniju vadībā ar 21:20 otrās ceturtdaļas sākumā ar trīspunktnieku izvirzīja Sīms Sanders Vene. Atlikušajā laikā nelielu pārsvaru noturēja Horvātija.

Igaunija vairākkārt pēdējā ceturtdaļā panāca tikai viena punkta deficītu, taču kaut neizšķirtu panākt neizdevās.

Dario Šaričs četras sekundes līdz mača beigām grozā raidīja pirmo no diviem soda metieniem, bet otrais lidoja grozam garām, atlēkušo bumbu iegūstot Venem. Tomēr Kristiana Kullamee tālmetiens mērķi nesasniedza.

Igaunijas izlasē 18 punktus guva Vene, 17 - Maiks Kalevs Kotsars un 14 - Kullamee, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles.

Horvātiem 17 punktus guva Karlo Matkovičs, 15 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Šaričs, bet 13 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Džeilena Smita kontā.

Plkst.18 savstarpējo cīņu aizvadīs Lielbritānija un Jaņņa Adetokunbo pārstāvētā Grieķija, kas kopā ar Latviju ir 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrā posma grupā, bet plkst.22 Ukraina cīnīsies ar mājinieci Itāliju.

Pa divām uzvarām divās spēlēs ir Ukrainai un Grieķijai, bet trijās - Horvātijai. Viena uzvara ir Itālijai, divus zaudējumus piedzīvojusi Lielbritānija, trīs - Igaunija.

Savukārt Polija pieveica Izraēlu ar 85:76 (23:16, 16:17, 29:23, 17:20).

Poļiem 24 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Entonijs Slāters, 17 punktus guva Aleksanders Balcerovskis, 13 - Ārons Sels, bet 11 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Mateušs Ponitka.

Zaudētāju rindās 18 punktus sakrāja Jovels Zosmans, 17 - Jans Madars, bet desmit punktiem pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm pievienoja Tamirs Blats.

D apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs ir Serbijai, trijās cīņās - Polijai un Izraēlai, vienu panākumu izcīnījusi Somija, bet tikai zaudējumus piedzīvojusi Čehija un Nīderlande.

D grupā plkst.18.30 spēlēs Čehija un Nīderlande, bet plkst.22 būs Serbijas un Somijas duelis, laukumā tiekoties Nikolam Jokičam un Lauri Markanenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!