Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlase otrdien izcīnīja pirmo uzvaru šajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, saglabājot izredzes izkļūt no grupas.

Lietuvas basketbolisti B grupas cīņā Ķelnē ar 87:64 (22:18, 26:15, 27:19, 12:12) uzvarēja Ungāriju, tiekot vien pie pirmās uzvaras četrās spēlēs.

Uzvarētāju rindās ar 21 punktu un astoņām bumbām zem groza atzīmējās Jons Valančūns, kamēr Domants Sabonis pievienoja 19 punktus un arī astoņas atlēkušās bumbas. 15 punktus iemeta Marjuss Grigonis

Savukārt Ungārijai 16 punkti Zoltanam Perlam, bet pa desmit iemeta Davids Vojvoda un Rosko Alens.

Panākums lietuviešiem nemaz nenāca tik viegli, jo vēl otrajā ceturtdaļā Ungārija bija vadībā ar 29:28. Tomēr pēc tam Lietuva uzņēma apgriezienus, lieliski aizvadīja pirmā puslaika izskaņu un lielajā pārtraukumā devās ar 15 punktu vadību (48:33). Otrajā puslaikā gan par šīs spēles likteni jautājumu neradās.

B grupas galvgalī ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Vācija, kam ar trim panākumiem četrās cīņās seko Francija. Trešā ar divām uzvarām trīs mačos ir Slovēnija, kam ar tikpat panākumiem četros dueļos seko Bosnija un Hercegovina. Lietuvai ir viena uzvara, kamēr Ungārija zaudējusi visās četrās spēlēs.

Lai lietuvieši izkļūtu no grupas, viņiem ceturtdienas pēcpusdienā jāuzvar bosnieši. Izslēgšanas turnīru sasniegs katras grupas trīs labākās vienības.

Savukārt A grupā Spānija ar 82:65 (27:17, 26:14, 14:17, 17:17) uzvarēja Melnkalni.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Dario Brisuela, 14 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Villijs Ernangomess, bet pa 12 punktiem guva Haime Pradilja un Lorenso Brauns, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Melnkalnes rindās ar 18 punktiem un piecām kļūdām izcēlās Vladimirs Mihailovičs, 11 punktus guva Marko Simonovičs, bet Kendriks Perijs desmit punktiem pievienoja deviņas rezultatīvas piespēles un piecas pārķertas bumbas.

A grupā trīs uzvaras četrās spēlēs ir Turcijai un Spānijai, pa divām uzvarām četros mačos ir Melnkalnei un Beļģijai, vienu panākumu trīs cīņās guvusi Gruzija, bet Bulgārija turnīru sākusi ar trim zaudējumiem.

Citā spēlē zaudējumu Milānā C grupas cīņā piedzīvoja latviešu trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas valstsvienība, kas ar 79:99 (20:23, 26:16, 11:32, 20:26) piekāpās spēcīgajai Grieķijai.

Ukrainas vienībā pa 16 punktiem guva Svjatoslavs Mihaiļuks un Isufs Sanons, bet pa desmit punktiem sakrāja Alekss Lens, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, un Iļja Sidorovs.

Uzvarētāju rindās ar 41 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo. Pa 13 punktiem guva Tailers Dorsijs un Niks Kalatess, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

Ukraina ļoti labi sāka spēli un pirmo puslaiku noslēdza pat ar septiņu punktu pārsvaru (46:39), tomēr otrajā puslaikā laukumā dominēja Grieķija.

Grieķijai ir četras uzvaras, Ukrainai - trīs. Divus panākumus trijās cīņās guvusi Horvātija, vienu trijos mačos - Itālija un četros - Igaunija, bet četri zaudējumi ir Lielbritānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!