Foto: FIBA

Lietuvas basketbolisti sestdien Ķelnē cieta jau otro zaudējumu Eiropas basketbola čempionāta spēlē, pagaidām ieņemot pēdējo vietu grupā. Savukārt Ainara Bagatska vadītā Ukrainas izlase sestdien Itālijā izrāva uzvaru Eiropas basketbola čempionāta spēlē pret Igauniju.

Lietuva B grupas mačā piekāpās Francijai ar 73:77 (25:23, 16:17, 15:10, 17:27).

Līdzīgā spēlē lielāko pārsvaru mačā bija nodrošinājusi Lietuva, kura pēc Igna Brazdeika trīspunktu gājiena sestajā minūtē panāca 21:8 pārsvaru.

Tomēr jau ceturtdaļas beigās lietuvieši bija gandrīz noķerti, un, turpinoties līdzvērtīgu pretinieku spēlei, Lietuvas pārsvars otrajā ceturtdaļā vairs nepārsniedza sešu punktu pārsvaru, kaut gan Francija vadībā vēl nebija bijusi ne reizi.

Pirmoreiz francūžiem vadībā izdevās izvirzīties vien trešajā ceturtdaļā, taču arī tajā lielāko daļu laika nelielā vadībā bija lietuvieši. Vēl pēdējās ceturtdaļās sākumā Lietuvai bija sešu punktu pārsvars (58:52), taču Francija ar deviņu punktu izrāvienu panāca 71:64 savā labā un nelielu pārsvaru noturēja līdz spēles beigām.

Lietuvai 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Jons Valančūns. 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Roks Jokubaitis, 13 punktus - Marjus Grigonis un 12 - Brazdeikis.

Uzvarētāju rindās vienīgais, kurš sasniedza desmit gūto punktu atzīmi, bija Evans Furnjē, kurš guva 27 punktus un sakrāja piecas atlēkušās bumbas.

Divas uzvaras par "nāves grupu" nosauktajā grupā ir Vācijai, pa vienai divās spēlēs - Francijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet viena vienā mačā - Slovēnijai. Viens zaudējums ir Ungārijai, divi - Lietuvai.

Ukraina C grupas mačā pieveica Igauniju ar 74:73 (15:21, 18:14, 23:26, 18:11).

Gandrīz visu spēli vadībā bija Igaunijas valstsvienība, kura maču sāka ar 10:0 izrāvienu un bija vadībā līdz pat pēdējai ceturtdaļai, kad ukraiņi divreiz panāca neizšķirtu.

Izšķirošais metiens 55 sekundes pirms beigu signāla padevās Iļjam Sidorovam, pirmo reizi izvirzot Ukrainu vadībā.

Uzvarētāju rindās 18 punktus guva Svjatoslavs Mihaiļuks, 12 punktus pievienoja Volodimirs Heruns, 11 - Sidorovs un pa desmit punktiem - Isufs Sanons un Ivans Tkačenko.

Igauņu rindās 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Maiks-Kalevs Kotsars, 11 punktus guva Kristians Lullamee un desmit - Henri Drells.

Ukrainai tā bija otrā uzvara divās spēlēs, pa vienai uzvarai ir Itālijai un Grieķijai vienā mačā un Horvātijai - divos, bet bez uzvarām ir Igaunija un Lielbritānija, kuras zaudējušas jau divreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!