Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis trešdien FIBA Čempionu līgas mačā guva 18 punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komandas Ušakas "Muratbey" izcīnīja uzvaru pār Grieķijas vienību Saloniku PAOK, kuras rindās 19 punktus sameta Žanis Peiners.

"Muratbey" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 78:77 (21:18, 18:18, 23:21, 20:16), bet abi latvieši bija rezultatīvākie spēlētāja savās komandās.

Freimanis šajā mačā laukumā bija 34 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, divas piezīmes un 16 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rezultāts komandā.

Tikmēr Peiners laukumā pavadītajās 30 minūtes un 46 sekundēs iemeta septiņus no 11 divpunktu metieniem un piecus no septiņiem soda metieniem, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Tāpat rēzeknietis savāca deviņas bumbas zem groziem, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, ar 23 efektivitātes koeficienta punktiem būdams pārliecinoši labākais spēlētājs PAOK rindās.

Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 73:73, bet tad Freimanis panāca 75:73, bet Peiners minūti vēlāk izlīdzināja rezultātu. Kad līdz ceturtās ceturtdaļas finālsvilpei bija palikušas 43 sekundes, Peiners izvirzīja savu komandu vadībā ar 77:75, taču 15 sekundes vēlāk Freimaņa komandas biedrs D'Andželo Herisons iemeta tālmetienu, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošais metiens.

Citā C apakšgrupas mača grupas līdere Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas viesos ar 86:67 (17:18, 28:18, 18:9, 23:22) pārspēja Itālijas vienību Varēzes "Openjobmetis".

Uzvarētājiem 23 punktus sameta Džeimss Berons, bet mājinieku labā 19 punktus guva Dominiks Džonsons.

LETA jau vēstīja, ka "Ventspils" trešdien viesos ar 79:63 (12:16, 17:21, 30:11, 20:15) pārspēja Polijas komandu Radomas "Rosa", tiekot pie pirmā panākuma izbraukumā un gūstot svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu nākamajā posmā.

Ar 17 punktiem rezultatīvākais ventspilniekiem bija Villijs Dīns, bet 13 punkti un deviņas bumbas zem groziem Edgaram Zeļonim, kamēr 11 punktus sameta Kristaps Janičenoks, bet desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas Aigaram Šķēlem.

Devītās kārtas izspēle C apakšgrupā sākās jau otrdien, kad Francijas komanda Vilērbānas "Asvel" savā laukumā ar 76:69 pieveica "Ewe Baskets".
C apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas "Neptunas", bet septiņas uzvaras ir "Asvel" vienībai. Tālāk ar četrām uzvarām seko "Ventspils", "Ewe Baskets" un PAOK, kamēr pa trim panākumiem izcīnījušas "Rosa" un "Muratbey", bet pie divām uzvarām tikusi "Openjobmetis".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Prestižākais klubu turnīrs Eiropā arī šosezon ir un paliek Eiropas Basketbola līgu asociācijas (ULEB) rīkotais Eirolīgas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16 komandas no deviņām valstīm. Tā kā FIBA un ULEB neizdevās panākt vienošanos par ietekmes jomu sadali, Čempionu līgai nav izdevies viennozīmīgi ieņemt otro vietu šajā hierarhijā, tomēr ULEB rīkotā Eiropas kausa izcīņa šosezon zaudējusi iepriekšējo jaudu, spējot piesaistīt tikai 20 komandas no deviņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!