Foto: F64

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas uzvarētāji nākamajā sezonā saņems vienu miljonu eiro, atklājis turnīra rīkotājs Patriks Komninoss.

Tikmēr komanda, kas cietīs neveiksmi finālā, saņems aptuveni 300 000 eiro.

Naudas balvu apjoms palielināts, lai turnīru klubu vērtējumā padarītu pievilcīgāku.

Šogad FIBA Čempionu līgas uzvarētāji saņems kopumā 500 000 eiro, kamēr visām komandām, kas piedalījās pamatturnīrā, tostarp Latvijas klubam "Ventspils", tika piešķirti 100 000 eiro.

"Nākamsezon naudas sadalījums būs pavisam citādāks. Vispirms jau sāksim ar to, ka uzvarētājs saņems vienu miljonu eiro. Savukārt pēc tam pārstrukturizēsim mūsu budžetu, kas vairāk bija koncentrēts uz komandām, kas nodrošinājušas dalību pamatturnīrā," sarunā ar franču portālu "Basket Europe" izteicās Komninoss, kurš piebilda, ka ar nākamo sezonu vairāk naudu saņems vienības, kas turnīrā aizcīnīsies pēc iespējas tālāk.

Arī nākamajā sezonā, tāpat kā šajā, turnīra dalībniecēm būs apmaksāti ceļa un uzturēšanās izdevumi, kā arī tiesnešu atalgojums.

Šī mēneša beigās Tenerifē norisināsies pirmās FIBA Čempionu līgas sezonas finālčetrinieka turnīrs, kurā sacentīsies mājiniece "Iberostar", Venēcijas "Umana Reyer" no Itālijas, Turcijas komanda Bandirmas "Banvit" un Francijas vienība "Monaco".

Tikmēr "Ventspils" nepārvarēja FIBA Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!