Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") valde diezgan agresīvi vērsusies pret ULEB Eirolīgas rīkotājiem un tās atbalstītājiem, turpinot cīņu par ietekmi Eiropas klubu turnīru rīkošanā.

Jau vēstīts, ka ULEB Eirolīga apstiprināja jaunu turnīra formātu nākamajiem desmit, un plānots, ka sacensībās piedalīties 16 komandas, turklāt vismaz 11 vienībām ar A licenci tajās būtu garantēta vieta katru sezonu. Klubi izspēlētu divu apļu turnīru, kam sekotu izslēgšanas spēles.

"FIBA Europe" uzskata ULEB Eirolīgas komercnodaļa (ECA) ir vērsusies pret nacionālajam čempionātiem, kaitējot tiem dažu klubu interešu dēļ.

"FIBA Europe" ziņo, ka ECA rīcība ir agresīva un neatļauta, un jebkura nacionālā federācija, kas to atbalsta, automātiski zaudēs tiesības piedalīties pieaugušo izlašu turnīros, ko organizē "FIBA Europe".

Jau ziņots, ka FIBA sākotnēji piedāvāja ULEB Eirolīgas vadībai sadarbību, kopīgi rīkojot Eiropas prestižāko klubu turnīru, taču Eirolīga noslēdza līgumu ar mārketinga kompāniju IMG.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!