Foto: FIBA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA), izvērtējot situāciju Ukrainā, lēmusi pārcelt Kijevā plānoto Ukrainas un Spānijas basketbolu izlašu spēli no 27. februāra uz šī gada vasaru, pirmdien ziņots FIBA mājaslapā.

Februāra izskaņā gaidāms otrais 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra Eiropas zonas spēļu "logs". 27. februārī Kijevā bija plānots aizvadīt G apakšgrupas spēli starp Ainara Bagatska vadīto Ukrainas izlasi un Spānijas valstsvienību, bet mačs pārcelts uz 2022. gada vasaru.

Spēle tiks aizvadīta nākamajā spēļu "logā", kas paredzēts no 30. jūnija līdz 4. jūlijam, vai pēc tā, raksta FIBA.

FIBA Izpildkomiteja šo lēmumu pieņēmusi pēc konsultēšanās ar FIBA Eiropas nodaļu ("FIBA Europe"), kā arī, uzklausot pilnīgu situācijas novērtējumu, ko veicis organizācijas drošības padomnieks.

Pieņemtais lēmumus un drošības novērtējums neietekmē citas G apakšgrupas vai pārējo apakšgrupu spēles, uzsver FIBA. Tai skaitā ir spēle starp Spānijas un Ukrainas izlasēm, kas paredzēta 24. februārī Spānijas pilsētā Kordovā, un šajā datumā arī norisināsies.

Ukrainas basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta iepriekš jau ziņoja, ka FIBA neļāva Ukrainas basketbola federācijai (FBU) uzņemt spēli Kijevā. FBU tālab lūdza FIBA vadībai pārcelt spēli uz vēlāku datumu šī gada vasarā.

Bagatskis vada arī Ukrainas superlīgas klubu "Kyiv Basket", kam 15. februārī nācās piedzīvot tehnisko zaudējumu (0:20) FIBA Eiropas kausa spēlē pret Itālijas klubu "Reggiana", kuru pārstāv Artūrs Strautiņš. Klubs savā oficiālajā paziņojumā minēja, ka vienībai uz Itāliju traucē doties neskaidrā situācija Ukrainas gaisa telpā, kā arī nepietiekams spēlētāju skaits.

Prošuta vēlāk, atsaucoties uz Bagatski, ziņoja, ka komandu pametuši visi ASV basketbolisti, izņemot Maiku Kafiju. Tātad var noprast, ka kluba rindās vairs nav četru amerikāņu (Džeimss Tompsons, Derils Vudsons, Džefrijs Garets, Džordans Svings).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!