Foto: DELFI
Latvija un Lietuva kopīgi varētu rīkot nākamā gada Eiropas basketbola čempionātu U-18 vecuma grupā puišiem, uzskata Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

Zanolins šādus plānus atklāja ceturtdien, kad piedalījās jaunās Žaļģires arēnas atklāšanā Kauņā, kur norisināsies gaidāmā Eiropas čempionāta vīriešiem finālturnīra spēles, vēsta portāls "krepsinis.net".

"Latvija un Lietuva varētu būt tās valstis, kas rīkos Eiropas U-18 čempionātu, izšķirošajām spēlēm norisinoties Lietuvā," pēc neformālām sarunām ar Latvijas un Lietuvas basketbola dzīves uzraugiem spriež Zanolins.

Jau vēstīts, ka Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps iepriekš atklājis, ka Latvija un Lietuva kopīgi cer sarīkot nākamā gada Eiropas U-20 čempionātu.

LBS un Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) projekts paredz, ka pirmā un otrā posma spēles risinātos Liepājā un Klaipēdā, bet izslēgšanas turnīrs - Kauņā.

Ja Latvijā notiktu U-20 vai U-18 čempionāts, valstī liela mēroga basketbola turnīrs norisinātos sesto gadu pēc kārtas. 2007.gadā Latvijā notika U-16 Eiropas čempionāts kadetēm, gadu vēlāk Latvijā norisinājās U-20 Eiropas čempionāts vīriešiem, 2009.gadā Latvija rīkoja Eiropas čempionātu sievietēm, bet 2010. un 2011.gadā - attiecīgi Eiropas U-20 čempionātu sievietēm un pasaules U-19 čempionātu vīriešiem.

Kā piebilda Šneps, šāda sadarbība ir pirmais solis uz Latvijas un Lietuvas kopīgiem centieniem 2017. vai 2018.gadā sarīkot Eiropas vai pasaules čempionātu vīriešiem.

2012.gada Eiropas jaunatnes čempionātu norises vietas tiks izraudzītas šī gada novembrī.

Kā zināms, Lietuva šogad rīko Eiropas čempionātu vīriešiem, bet 2012.gadā - pasaules čempionātu U-17 vecuma grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!