Uzņēmēju lokālpatriotisms un dzirdīgas ausis vietējās pašvaldībās palīdz pāris Latvijas klubiem "OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā sagādāt nepieciešamo finansējumu, lai basketbolisti varētu doties laukumā. Tā apgūšanai gan tāpat nepieciešams smags darbs, bet relatīvi augsta līmeņa sasniegumiem naudas drīz vairs arī varētu nepietikt, norādīja tieši spēcīgāko Latvijas basketbola klubu vadītāji.

Portāls "Delfi" piedāvā turpinājumu pētnieciskajam rakstam par Latvijas basketbola klubu finansiālo stāvokli. Raksta pirmajā daļā, kuru var lasīt šeit, jau tika iezīmēta visu iesaistīto atzītā problēma sagādāt komandām līdzekļus pēc uzņēmuma ienākuma nodokļu reformas. Vairākumam Latvijas komandu atlicis lielāko daļu sava budžeta apgūt no vietējās pašvaldības.

Tāpat kā pirmajā daļā, kurā tika pētīta situācija Igaunijā, Jēkabpilī, Liepājā un Jūrmalā, portāls "Delfi" iespēju robežās noskaidroja attiecīgo klubu finansiālās iespējas, kā arī pašvaldību sniegto atbalstu.

Pretēji saviem pēdējo divu gadu bronzas sēriju sāncenšiem no Jūrmalas, basketbola klubs "Ogre" aizvadītajā sezonā sasniedza jaunas finansiālās iespējas. "Ar pašvaldību sadarbība bijusi gana laba. Uzlabojām savu sniegumu ar katru sezonu. Bija saruna par to, ja mēs vēlamies turpināt vēl augstāk un pacīnīties par medaļām, tad būtu nepieciešams nedaudz vēl klāt finansējums. Mūsu trumpis kā vicemērs bija Gints Sīviņš, kādreizējais komandas izveidotājs. Stāstījām, pārliecinājām un izglītojām, kur tā nauda paliek," iemeslus pašvaldības piešpricei atklāja "Ogre" vienības ģenerālmenedžeris Jānis Laganovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!