Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2020./2021. gada sezonas pirmo finālisti trešdien kļuva Fīniksas "Suns" komanda, kas iepriekš par čempionu titulu finālsērijā cīnījās 1993. gadā.

Rietumu konferences fināla sestajā spēlē "Suns" ar rezultātu 130:103 izbraukumā pārspēja Losandželosas "Clippers" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

Uzvarētājiem ar 41 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kriss Pols, 22 punktus sameta Devins Bukers, 19 punkti Džejam Krauderam, bet Deandrē Eitons izcēlās ar 16 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām.

"Clippers" rindās 26 punktus guva Markuss Moriss, bet Pols Džordžs sameta 21 punktu. Abi šie basketbolisti pievienoja arī pa deviņām atlēkušajām bumbām.

Pēc līdzīga spēles sākuma "Suns" otrajā puslaikā turējās diezgan drošā vadībā, bet trešajā ceturtdaļā izdevās iegūt jau 15 punktu pārsvaru (85:70). Ar rezultāta deficīta deldēšanu "Clippers" pa galam nevedās, un atgriezties cīņā Losandželosas klubam vairs neizdevās.

Savā 16 gadus ilgajā NBA karjerā Pols uzskatīts par vienu no labākajiem šī brīža saspēles vadītājiem, taču šis viņam būs pirmais NBA fināls. To viņš sasniedza savā pirmajā sezonā ar "Suns" komandu.

"Mana misija šodien bija nezaudēt. Šobrīd man ir daudz emociju," viņš neslēpa. "Esmu priecīgs par visiem cilvēkiem, kas man ir apkārt."

Iepriekš "Suns" finālā spēlēja 1993. gadā, kad komandas līderis bija Čārlzs Bārklijs. Toreiz Fīniksas komanda ar 2-4 zaudēja Maiklam Džordanam un Čikāgas "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!