Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers vēlas, lai talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis ir agresīvāks un izmanto savas iespējas.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā "Knicks" trešdien bez sava līdera Karmelo Entonija izbraukumā ar 84:91 (24:31, 26:24, 22:17, 12:19) cienīgi piekāpās NBA vicečempionei Klīvlendas "Cavaliers". Latvijas basketbolists šajā mačā izcēlās ar 23 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

"Mums bija savas iespējas uzvarēt, taču tās neizmantojām. Klīvlendas komanda ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, tā ir ļoti pieredzējusi vienība. Tās basketbolisti ir tik pieredzējuši, ka svarīgos brīžos viņiem nav bail," pēc dueļa sacīja Fišers. "Tā kā šajā mačā nespēlēja Entonijs, citiem spēlētājiem bija vairāk iespēju. Porziņģis šīs izdevības izmantoja un jau no paša spēles sākuma viņš bija agresīvs. Arī tad, ka visi spēlētāji ir veseli, vēlamies, lai viņš ir agresīvāks un izmanto savas iespējas. Cerams, mācīsimies no šī un izmantosim Kristapu vairāk arī tad, kad Entonijs atgriezīsies sastāvā."

"Garajiem spēlētājiem vienmēr būs jāpaļaujas uz pārējiem komandas biedriem, lai tiktu pie bumbas. Aizvadītā mača izskaņā neizdarījām pietiekami daudz, lai ļautu Porziņģim vai kādam citam mūsu vienībā tikt pie brīviem metieniem. Mums tas ir jāuzlabo," norādīja Fišers.

Ar 30 spēlēs vidēji iemestiem 13,3 punktiem un izcīnītām 8,2 atlēkušajām bumbām Porziņģis ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

Ar 14 uzvarām 30 spēlēs "Knicks" atrodas 12.pozīcijā Austrumu konferencē.

Sestdien "Knicks" tiksies ar Atlantas "Hawks", bet svētdien Ņujorkas komanda pret Bostonas "Celtics" noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!