Foto: AP/Scanpix/LETA

Par latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galveno treneri pirmdien oficiāli tika apstiprināts Deivids Fizdeils.

Līdz ar to Fizdeils kļuvis par 29. galveno treneri "Knicks" vēsturē.

Informācija, ka 43 gadus vecais Fizdeils kļūs par "Knicks" galveno treneri, bija jau pagājušajā nedēļā, bet tagad vienošanās izziņota oficiāli.

"Deivids ir gaišs un radošs basketbola prāts, kuru NBA visi ciena. Esmu pārliecināts, ka kluba prezidents Stīvs Milss un ģenerālmenedžeris Skots Perijs ir atraduši īsto treneri, kurš vedīs komandu pretī panākumiem, ko mūsu lojālie fani ir pelnījuši," paziņojumā citēts "Knicks" īpašnieks Džims Dolans.

Lai arī līguma detaļas netiek izpaustas, neoficiāla informācija liecina, ka vienošanās panākta uz četrām sezonām.

"Esmu pagodināts kļūt par "Knicks" galveno treneri. Vēlos pateikties kluba vadībai par šo lielisko iespēju," tikmēr sacīja Fizdeils. "Novērtēju atbildību, kas man ir sniegta, un esmu gatavs no sevis atdot visu, lai izveidotu uzvarēt spējīgu vienību."

Kopumā "Knicks" galvenā trenera meklējumos veikusi 11 intervijas, starp pretendentiem esot arī tādiem speciālistiem kā Deivids Blats, Marks Džeksons un Maiks Vudsons. No visiem kandidātiem Fizdeils tika uzskatīts par vienu no favorītiem.

Novembrī Fizdeils tika atlaists no Memfisas "Grizzlies" galvenā trenera amata, kas šo sezonu aizvadīja ļoti neveiksmīgi, turklāt speciālistam bija nesaskaņas ar Memfisas komandas zvaigzni Marku Gasolu.

Fizdeils Memfisā centās modernizēt komandas spēles stilu, liekot tai vairāk mest tālmetienu un pamatsastāva spēlētājam Zekam Rendelfom maču sākot no rezervistu soliņa. Viņš arī centra spēlētājam Gasolam pieprasīja vienā mačā izmest vismaz četrus tālmetienus. Fizdeila lolotais spēles stils labi iederētos "Knicks" komandā, kuras latviešu garais spēlētājs Porziņģis bieži met no tālienes.

Fizdeils astoņas sezonas bija Maiami "Heat" galveno treneru palīgs, līdz 2016.gada 29.maijā sāka vadīt "Grizzlies" vienību, kurā 101 spēlē tika pie 50 uzvarām. Pagājušajā sezonā "Grizzlies" septīto reizi pēc kārtas iekļuva izslēgšanas sacensībās, tomēr šogad tām nekvalificējās, jo tā bija otra vājākā komanda līgā.

"Knicks" šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet uzreiz pēc sezonas pēdējā mača no komandas galvenā trenera amata tika atlaists Džefs Hornačeks. Tikmēr komandas lielākajai zvaigznei Porziņģim februārī vienā no mačiem plīsa ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā viņš varētu atgriezties tikai gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!