Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

No Latvijas sieviešu basketbola izlases, kas gatavojas startam Eiropas čempionāta finālturnīrā, atskaitītas Asnāte Fomina un Guna Lagdziņa, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Abas spēlētājas turpinās trenēties Latvijas U-20 izlases sastāvā, kas jūlija sākumā Bulgārijā piedalīsies Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā.

"Lai varētu palīdzēt valstsvienībai, Asnātei jāuzlabo spēle aizsardzībā, bet Gunai jāattīsta fiziskās sagatavotības bāze," citēts valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Sestdien Latvijas izlase aizvadīs ceturto pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta, savā laukumā uzņemot Lietuvas valstsvienību. Vienības rindās uz šo maču iekļautas 14 spēlētājas - Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Kristīne Silarāja, Anete Horelika, Laura Audere, Zane Jākobsone, Dita Liepkalne, Ieva Kūlīte, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

Sestdienas mačā nespēlēs nedēļas sākumā slimojušās Kitija Laksa un Dita Rozenberga, kā arī Baiba Eglīte un Linda Rubene.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46.

Turpinājumā maija beigās un jūnija sākumā komanda piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!