Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 15. augustā, ar basketbola kluba "VEF Rīga" spēli pret "Ghetto Family" uz AB dambja atklāts XI diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", portālu "Delfi" informēja pasākuma pārstāve Zane Rutkovska.

Tā pastāvēšanas desmit gados rezultāts starp Daugavas labo un kreiso krastu kļuvis neizšķirts – 5:5, tāpēc šogad intriga ir īpaši aizraujoša. 24 stundas garais turnīrs ar politiķu, aktieru, mūziķu, mediķu, sportistu un citu basketbola entuziastu piedalīšanos būs vērojams arī tiešraidēs LTV7 un lsm.lv.

Uzsākot spēli, simboliskajā iemetienā piedalījās Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš. Laukumā izgāja tādas Latvijas basketbola zvaigznes kā Aigars Šķēle, Kristaps Dārgais, Verners Kohs, Artis Ate, Arnolds Helmanis un daudzi citi. Spēli ievadīja šovs – deju performance "Dans les rues de Grenoble". Spēle noslēdzās ar "Ghetto Family" uzvaru un rezultātu 57 pret 49.

Turnīru kā ierasts ievadīja trīs punktu metienu konkurss, kurā individuālo meistarību demonstrēja vienpadsmit groza bumbas lietpratēji, tostarp Uģis Pinete, viens no labākajiem Latvijas-Igaunijas basketbola līgas trīs punktu metējiem, Mārcis Vītols – BK "Ventspils" kapteinis aizvadītajā sezonā, Aigars Šķēle – BK "VEF Rīga" spēlētājs un viens no 2020. gada Latvijas basketbola izlases līderiem, kā arī Edgars Lasenbergs – Lietuvas līgas kluba "Pieno Žvaigždes spēlētājs un "Krastu mačs" "Skill Challenge" konkursa uzvarētājs 2019. gadā un Artis Ate – BK "VEF Rīga" un ilggadējs Latvijas basketbola izlases spēlētājs.

Pēc sīvas mērošanās spēkiem XI diennakts basketbola turnīra "Krastu mačs" "Clean R" trīs punktu metienu konkursā šogad triumfēja BK "VEF Rīga" spēlētājs Artis Ate.

Diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, noris Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros – tiesa, šogad mazliet citādi, nekā ierasts. Lai pasargātu basketbola mīļotājus no riska inficēties ar koronavīrusu, kas pieaug, apmeklējot publiskus pasākumus, līdzjutēji un sporta entuziasti spēles var vērot nevis klātienē, bet gan TV ekrānos.

""Krastu mačs" ir kā vēl viens tilts, kas savieno abus Daugavas krastus. Tajā ar sportisku azartu un sacensību mēs gadu no gada cenšamies noskaidrot, kurš no Daugavas krastiem ir pārāks basketbola spēlē. Ir patīkami, ka šogad, par spīti visiem apstākļiem, šos basketbola svētkus ir izdevies noorganizēt, un tie notiek. Apsveicu ikvienu šajos svētkos un lai aizraujoša sacensība," atklājot XI "Krastu maču", teica Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Viņa sveicienam pievienojās arī Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, atgādinot, ka šogad turnīrs ir patiešām īpašs, jo pirmo reizi tā vēsturē notiek teju Daugavas vidū – uz AB Dambja.

Kā norāda pasākuma organizatori, arī šogad neiztikt bez izklaides programmas, ko varēs vērot tiešraidēs. Pulksten 23 skatītājus ar koncertu priecēs dziedātāja Patrisha, ar kuru kopā uz skatuves kāps draugi rolands če, Reiks, Su$hi Takeøut, Fakts un Da Gamba.

Īpaši sīvas cīņas gaidāmas, spēkiem mērojoties aktieru un mūziķu, politiķu, kā arī mediķu komandām – pirmo reizi turnīra vēsturē aci pret aci basketbola laukumā tiksies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Rīgas 2. slimnīcas basketbolisti.

Turnīra aktivitātes papildinās arī LTV7 raidījums "Sporta studija", ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks, uz studiju aicinot arī viesus, tostarp Latvijas Olimpiskās vienības sportistus. Turpinot turnīra tradīcijas, klātienē dalībniekus uzmundrinās "Krastu mača" atraktīvie vadītāji Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs.

Šis būs otrais turnīra norises gads, kad tiks vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs 2020. gada "Krastu mača" basketbola spēlēs gūtais punkts tiks pārvērsts par 2 eiro un izlietots sabiedrību izglītojošā kampaņā par drošību uz un pie ūdens, uzsvēa Rutkovska.

Ar pilnu pasākuma programmu var iepazīties šeit.

XI "Krastu mačs" notiek sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS "BALTA", basketbola klubu "VEF Rīga", SIA "Tet", SIA "Uniso", vides pakalpojumu uzņēmumu "Clean R" un AS "Aldaris", SIA "AJ Power Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!