Otrdien, 21. septembrī Jēkabpilī beidzot atkal tika svinēti basketbola svētki. Jēkabpils sporta hallē ar maču starp BK "Jēkabpils" un BK "Līvāni" tika atklāta gan "lūšu" desmitā jubilejas sezona, gan arī visas "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezona. Sīvā cīņā, atspēlējot deviņu punktu deficītu, uzvaru ar rezultātu 85:68 (15:15, 19:18, 22:21, 29:14) guva BK "Jēkabpils". Pa 19 punktiem savas komandas kontā ieguldīja Sandis Bēts un Mikus Sokolovs, ziņo "Jēkabpils" vienība.

Otrdienas vakarā Jēkabpils sporta hallē viss risinājās pēc labākā scenārija – bija gan krāšņa sezonas atklāšana, aizrautīgs līdzjutēju atbalsts un intrigas pilna cīņa, kas ikvienam pamatīgi pakutināja nervus.

Spēli labāk iesāka "lūši", pirmajā ceturtdaļā panākot 13:4 savā labā, bet līvānieši atbildēja ar 11 bezatbildes punktu revanšu un spēle izlīdzinājās. Viesi ar Tomu Liepiņu priekšgalā turpināja veiksmīgi izlauzties caur jēkabpiliešu aizsardzību un otrajā ceturtdaļā tablo "lūšiem" vēstīja jau deviņu punktu iztrūkumu (24:33).

Tomēr BK "Jēkabpils" nebija gatava piedzīvot pirmo zaudējumu savā LBL2 spēļu vēsturē, un ar lielu neatlaidību un azartu sagādāja vairākas beztabildes punktu sērijas, no kurām noteicošā bija ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad "lūši" ar 16 punktiem pēc kārtas (68:54) ielika pamatus savai uzvarai.

Pirmā šīs sezonas cīņa noslēdzās ar rezultātu 85:68.

Pēc mača BK "Jēkabpils" treneris Artūrs Brūniņš atzina, ka pirmā sezonas spēle ir bijusi tieši tāda, kādu to varēja gaidīt: "Var redzēt, ka abas komandas ir nesen sanākušas kopā, nav saspēlējušās, bet es domāju, ka arī "Līvāni" sezonas laikā ieskriesies un būs vēl spēcīgāki pretinieki. Bija daudz kļūdu. Tas viss piederas pie pirmās spēles. Tomēr, neskatoties uz to, spēlē netrūka intrigas, un es domāju, ka skatītājiem bija ļoti aizraujoši skatīties, un tas ir pats galvenais!"

Uz jautājumu, kas ļāva "lūšiem" salauzt spēli un izcīnīt uzvaru, Brūniņš atbild: "Trešās ceturtdaļas noslēgumā un ceturtajā ceturtdaļā puiši pašaizliedzīgāk spēlēja aizsardzībā. Es domāju, ka tas arī ļāva salauzt spēli. Automātiski mēs sākām ātrāk spēlēt uzbrukumā un sāka izdoties brīvie metieni, bet svarīgākā lieta bija aizsardzība, kā arī tas, ka ceturtajā ceturtdaļā mēs beidzot uzlabojām cīņu par atlēkušajām bumbām."

Viņš arī atzīst, ka atgriešanās basketbolā ir bijusi ļoti patīkama: "Bija tik forši atgriezties laukumā, kur ir skatītāji! Nevis vienkārši skatītāji, bet līdzjutēji, kuri tiešām atbalsta un ir skaļi. Paldies jums! Mēs jūs šeit hallē gaidām atkal – 22. oktobrī spēlē pret BA "Turība"!"

"Ramirent" Nacionālā basketbola līgā, Jēkabpils sporta halle, 21.09.2021.
BK "Jēkabpils" – BK "Līvāni" 85:68 (15:15, 19:18, 22:21, 29:14)
BK "Jēkabpils": Sokolovs 19 (6rp), Bēts 19, Strauts 13, Vīņauds 10 (8ab), Bērziņš 7, Večens 6 (10rp, 8ab), Mednis 6, Koļesinskis 3, Ermansons 2, Aleksejevs.

Nākamo maču BK "Jēkabpils" aizvadīs izbraukumā 6. oktobrī, kad Limbažos tiksies ar OC "Limbaži" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!