Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases bijušā kapteiņa Jāņa Blūma karjeras atvadu spēlē sestdien Saldū uzvaru svinēja viņa pārstāvētā komanda.

Blūma vienība, kuras sastāvā bija vairāki atpazīstami bijušie basketbolisti, ar 102:96 (32:20, 21:32, 25:22, 24:22) pieveica "Saldus" komandu, kas spēkojas Nacionālajā basketbola līgā (NBL).

Blūma komandas sastāvā laukumā devās Kaspars Kambala, lietuvietis Renalds Seibutis, Kristaps Valters, Aigars Vītols, Gatis Jahovičs, Uģis Viļums un citi basketbolisti. Komandā bija iekļauti, bet laukumā nedevās Žanis Peiners, horvāts Marko Paničs, ar kuru kopā spēlēts Bilbao komandā Spānijā, kā arī centra spēlētājs Andris Biedriņš, kurš desmit sezonas nospēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā.

Komandu spēlē vadīja Blūma viena no pirmajām trenerēm Ilga Neimane, kurai palīdzēja Uldis Eversons.

"Mana karjera ir bijusi tāds fantastisks ceļojums. Saldū es maziņš sāku sportista karjeru un tagad te varu noslēgt karjeru ar saviem bijušajiem komandasbiedriem, draugiem un visiem tuviem cilvēkiem. Mērķis tāds - karjeru beigt Saldū - ir bijis, un tagad tas ir piepildījies," pirms šīs savdabīgās "zvaigžņu" spēles televīzijas kanāla TV4 tiešraidē teica Blūms .

"Noteikti žēl, ka netika vairāki cilvēki, kuriem šeit vajadzēja būt, bet visu laiku jau kāds netiks, tā kā esmu priecīgs," saka Blūms , domājot arī par Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu un Latvijas Basketbola līgas direktoru Kristapu Janičenoku.

"Kā spēlētājs esmu sevi visu atdevis visās komandās, un izlasē it sevišķi. Nezinu, vai esmu nopelnījis šo spēli, taču ažiotāža ir tāda, it kā es šo spēli būtu nopelnījis," piebilda basketbolists.

Pirmos četrus punktus spēlē ar tuvajiem metieniem guva Kambala, bet Blūms savus pirmos trīs punktus guva trešajā minūtē, panākot 9:0.

Mājinieki pirmos punktus guva, kad Rendijs Feikners ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz 3:13.

Pirmajā ceturtdaļā Blūms guva 14 punktus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pirmajā pārtraukumā Blūms sveica savu pirmo fizkultūras skolotāju Alfredu Pelīti.

Puslaiks beidzās ar noteikumu pret Blūmu tālmetienā pēdējā sekundē, un spēles galvenā persona, realizējot divus no trim soda metieniem un puslaikā sakrājot 21 punktu, izvirzīja savu komandu vadībā ar 53:52.

Simts punktu robežu spēlē ar diviem precīziem soda metieniem sasniedza Valters (100:93), bet 20 sekundes pirms spēles beigām pēc diviem precīziem Blūma metieniem spēle tika pasludināta par beigušos.

Blūms noslēdza basketbolista karjeru pirms pagājušās sezonas, un kopš tā laika strādā "VEF Rīga" organizācijā kā padomes priekšsēdētājs.

Latvijas izlases kapteinis valstsvienības sastāvā piedalījies sešos Eiropas čempionātos, laukumā izejot 170 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!